Notícies

 1. Celebrem el Maig Intercultural a Mataró

  Diversos alumnes de nivells Bàsic i Elemental van participar a l’activitat “Fogons del món”, dins el marc del Maig Intercultural, organitzat per diverses entitats del Mataró. D’aquesta manera vam commemorar el Dia de la Diversitat Cultural, 21 de maig, amb lectures de poemes de Miquel Martí i Pol relacionats amb la gastronomia. Els grups del Projecte Llengua i entorn, que es troben un cop a la setmana amb professorat voluntari, van compartir els plats preparats i les respectives receptes, en una trobada oberta a tothom que es va fer dijous passat a Les Esmandies-Casal de barri.

  Llengua i cultura

 2. El Govern convida els ciutadans a fer propostes sobre el català en sessions en línia

  Les persones interessades en el futur de català que vulguin fer propostes per garantir-ne el futur són cridades a participar en les 12 sessions deliberatives en línia que organitza el Govern en el marc del Pacte Nacional per la Llengua.

  Altres

 3. Ruta per Mataró

  Dijous passat els alumnes de nivell Inicial i Elemental van fer una ruta per Mataró per conèixer els indrets més emblemàtics del centre de la ciutat. Van visitar la Basílica de Santa Maria, i obres del modernisme com ara el Mercat del Rengle i l’establiment “la Confianza”. Durant la passejada també van gaudir de les decoracions florals als aparadors de diversos comerços, una proposta de l’Ajuntament per promoure la Setmana de la Natura.

  Llengua i cultura

 4. Celebrem el Dia Mundial del Joc

  Aquest dissabte és el Dia Mundial del Joc i els alumnes han començat la setmana treballant l'expressió oral d'una manera lúdica.

  Amb en Martí, antic alumne i actor i director de Joventut Artística de Calella, hem assajat una petita obra teatral. Ens ho hem passat molt bé!

  Cursos de català

 5. Els alumnes de Bàsic 2 de Premià de Mar visiten la biblioteca

  Els alumnes del curs Bàsic 2 de Premià de Mar van fer una visita guiada a la biblioteca Martí Rosselló i Lloveras. Van visitar les diferents sales i seccions, i fins i tot, alguns d'ells van aprofitar per demanar el carnet de biblioteca i fer el seu primer préstec.

  Llengua i cultura

 6. Si us plau parla'm en català

  Els alumnes del nivell Bàsic 1 de l'Oficina de Català de Premià de Dalt van anar a Premià de Dalt Ràdio per demanar-nos: "Si us plau, parla'm en català", ja que això els ajudarà a integrar-se en la societat catalana, a aprendre més ràpidament la nostra llengua, a ajudar els fills quan calgui, etc. Ho han fet dient-nos qui són, quins són els seus orígens i la seva relació amb la llengua catalana.

  Cursos de català

 7. Els alumnes del Bàsic 3 fan l’itinerari El Masnou, terra de mar

  El dimecres 11 de maig, els alumnes del bàsic 3 van recórrer la part antiga del poble, des de l'església de Sant Pere fins a Cal Ros de les Cabres, seguint la primera part de l'itinerari «El Masnou, terra de mar». De la mà d'una guia local van conèixer molts detalls interessants de la història del Masnou: els seus inicis com a barri de mar d'Alella i Teià, els vestigis romans que hi ha a la vila, els edificis modernistes i l'empremta dels indians...Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Oficina de Català, amb la col·laboració del Museu Municipal del Masnou i la Regidoriad'Educació.

  Llengua i cultura

 8. Les Tapes de la Riera i la Botiga del Barri, primers Comerços aprenents de Mataró

  El projecte “Comerços aprenents” facilita un aprenentatge bàsic de català a persones nouvingudes que treballen de cara al públic, en unes sessions que es fan als mateixos comerços. A Mataró s’ha iniciat amb aquests dos establiments. Per reforçar l'aprenentatge, cal que la clientela s'adreci en català a les persones que estan seguint el procés als establiments comercials

  Socioeconòmic

 9. L’actor Quim Masferrer visita l’elemental 3 del Masnou

  El dijous 5 de maig Quim Masferrer, el conegut presentador del programa El foraster, va visitar virtualment l'elemental 3 del Masnou i va estar una hora i mitja xerrant amb els alumnes, que li van fer moltes preguntes sobre la seva carrera d'actor i sobre els detalls del seu programa.

  Cursos de català

 10. Política Lingüística publica 25 vídeos amb trucs per conversar en català

  La sèrie "Màgia per conversar" s'adreça a les parelles del VxL, l'alumnat del CPNL i tots els aprenents de català

  Voluntariat per la llengua