25 anys fent bategar el català

CNL del Maresme

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 14 de maig de 2019

Els alumnes de català del Masnou fan l'itinerari "El Masnou, terra de mar"

Els alumnes de català del Masnou fan l'itinerari

El dia 9 de maig els alumnes del nivell de suficiència del Masnou van fer la segona part de l'itinerari "El Masnou, terra de mar", la primera part del qual es va fer a la tardor.

Vero Carmona va guiar amb entusiasme la passejada i va transportar els participants a diferents moments de la història del Masnou, des dels seus inicis com a nucli de pescadors d'Alella i de Teià, la construcció de l'església de Sant Pere, la pirateria, la independència del municipi, l'aventura americana, les empremtes del modernisme a la vila, l'impacte del ferrocarril, la industrialització..., tot ben amanit amb històries de marquesos i capitans i llegendes de donzelles i de pirates que conformen l'imaginari col·lectiu masnoví.

La passejada va agradar i sorprendre tant els alumnes amb arrels masnovines com els nouvinguts, ja que els va permetre conèixer detalls sorprenents i desconeguts sobre els indrets pels quals han passat moltes vegades sense saber-ne la història.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Oficina de Català del Masnou i el Museu Municipal de Nàutica del Masnou, amb la col·laboració de la Regidoria d'Ensenyament.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter