25 anys fent bategar el català

CNL del Maresme

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 8 de febrer de 2019

Els alumnes del nivell Bàsic 2 del Masnou visiten el Museu Cusí de Farmàcia

El dia 4 de febrer els alumnes van visitar el Museu Cusí de Farmàcia

Els alumnes del nivell Bàsic 2 del Masnou visiten el Museu Cusí de Farmàcia

El Museu Cusí de Farmàcia està ubicat a la seu dels laboratoris Alcon Cusí del Masnou.

La visita, guiada per Martí Pujol, acadèmic de farmàcia i treballador jubilat dels laboratoris, va començar a la sala de conferències, on hi ha l'espai expositiu on es mostren diferents col·leccions d'objectes i complements relacionats amb la farmàcia, l'oftalmologia i la història dels laboratoris. Hi destaquen la col·lecció de ceràmica, la de vidre farmacèutic, la de morters, la de gravats i la d'ex-libris.

A continuació es va visitar la biblioteca, que conté més de 10.000 volums i destaca per llibres antics de farmàcia i oftalmologia, des del segle XVI fins al XX.

Finalment, els alumnes van accedir a la part més important del museu, la farmàcia de Santa María la Real de Nájera, comprada pel fundador del laboratori el 1921 i traslladada al Masnou. Es tracta d'una farmàcia d'estil barroc, construïda a la segona meitat del segle XVIII, de gran bellesa, amb prestatges amb pots d'apotecari i flascons de vidre, i armaris i calaixos de fusta decorats amb els noms de les plantes que contenien, pintures d'animals o motius rurals.

En acabar es va signar el llibre de visites, agraint al Sr. Martí Pujol les seves extenses i amenes explicacions, que van passejar els assistents per la història de la farmàcia catalana, espanyola i europea.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Oficina de Català del Masnou, amb la col·laboració del Museu Cusí de Farmàcia.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes