25 anys fent bategar el català

CNL del Maresme

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 7 de febrer de 2019

Dia Internacional de la Llengua Materna

El CNL del Maresme col·labora en l'organització d'actes que es duran a terme a Mataró 

Dia Internacional de la Llengua Materna

La UNESCO va proclamar l'any 2000 el dia 21 de febrer com a Dia Internacional de la Llengua Materna, per commemorar la mort d'estudiants que es manifestaven en defensa de la seva llengua, el bangla, a Dhaka (Paquistan) l'any 1952.

Mataró compta amb un patrimoni lingüístic important i variat. A la ciutat hi viuen persones de més de 100 nacionalitats que parlen més de 120 llengües diferents. Per fer visible aquesta diversitat lingüística, de l'11 al 28 de febrer, s'han organitzat activitats de caire divers.

El Centre de Normalització Lingüística del Maresme col·labora en l'organització dels actes que es duran a terme a Mataró i ha preparat, conjuntament amb l'Escola d'Idiomes del Maresme,  una  gimcana lingüística que pretén mostrar el lligam que hi ha entre les llengües i despertar la curiositat per altres parlars que ens són més propers del que podem pensar.

 L'acte central serà el mateix dia 21 de febrer a la Biblioteca Antoni Comas, amb  l'exposició i taula rodona "Les llengües i els parlants de Mataró", en què participaran alumnes del CNL per explicar la seva experiència sobre l'aprenentatge de la llengua catalana.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes