25 anys fent bategar el català

CNL del Maresme

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 8 de maig de 2018

Els alumnes de català del Masnou fan l’itinerari “El Masnou, terra de mar”

El dimarts 7 de maig els alumnes dels cursos de català del Masnou van fer la primera part de l'itinerari "El Masnou, terra de mar", un passeig pels carrers, edificis i racons més emblemàtics del poble.

Els alumnes de català del Masnou fan l’itinerari “El Masnou, terra de mar”

Amb l'Elena Pérez, guia local, la ruta va portar els participants a descobrir els orígens del Masnou com a barri de pescadors d'Alella i de Teià, la construcció de l'església primigènia, l'antic urbanisme del poble, les històries d'indians i del comerç transatlàntic amb Amèrica, l'arquitectura modernista i de les cases de cos, el passat romà  de la vil·la de Cal Ros, que exportava vi fins als confins de l'imperi, entre altres aspectes de la història del poble.

La passejada va agradar i sorprendre tant els alumnes amb arrels masnovines com els nouvinguts, ja que els va permetre conèixer detalls sorprenents i desconeguts sobre els indrets pels quals han passat moltes vegades sense saber-ne la història.

Aquesta activitat ha estat organitzada per l'Oficina de Català del Masnou i el Museu Municipal de Nàutica del Masnou, amb la col·laboració de la Regidoria d'Ensenyament.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter