25 anys fent bategar el català

CNL del Maresme

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Agenda

Dissabte, 6 d'abril de 2019 a les 10:00

Voluntariat per la llengua

Visita a l'exposició "Enemic a la vista"

Museu Marès de la Punta. Carrer de l’Església, 43
Arenys de Mar

Visita guiada a l'exposició "Enemic a la vista! La defensa de la costa del Maresme (1936-1939)", a càrrec del seu comissari, Adrià Cabezas.

En aquesta exposició es recordaran uns anys molts difícils per a la població de la nostra comarca que va patir diversos atacs marítims i aeris a llocs com Mataró, Calella, Malgrat de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar.... Podrem conèixer com es va organitzar la defensa del litoral per part del govern de la República i quina era la tasca dels carrabiners. A través de la documentació dels espies, podrem veure la importància que tenia tota aquesta xarxa de defensa per al bàndol rebel.

Al pati del mateix Museu Marès, i amb la col·laboració de l'Associació XV Brigada Mixta i Didpatri, podrem assistir a una recreació històrica de la Guerra Civil, amb armes i uniformes militars, feta amb l'objectiu de recuperar la memòria d'aquests fets per evitar que tornem a viure aquest passat tràgic. També podrem veure treballar l'escultor britànic Rob MacDonald, que està preparant el monument commemoratiu d'un vaixell que es va enfonsar a Malgrat de Mar, on van morir 50 brigadistes.

Després d'assistir a aquesta visita, a 2/4 de 12 s'anirà a veure el búnquer que hi ha a la platja del Cavaió, on participants al programa Voluntariat per la llengua de tota la comarca llegiran fragments d'obres de Ferran de Pol (vinculat amb Arenys de Mar) i de Francesc Grau Viader (nascut a Calella) que rememoren l'època de la Guerra Civil. 

Visita a l'exposició

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter