Padrines: com fer història gràfica en català

Oci i consum

Una història local que parla de temes tan universals com la criança i la maternitat

La Biblioteca Pública de Lleida va acollir la presentació del còmic en català “Padrines”, de la col·lecció Doble Tinta, que narra les històries quotidianes de sis padrines de la plana de Lleida. A la taula hi havia la guionista del llibre, la Mariona Visa, i dos de les sis il·lustradores que hi han participat: la Clara-Tanit Arqué i la lleidatana Lorena Rivega.

Les convidades van compartir amb els assistents, una trentena, quin havia estat el procés creatiu de l’obra. A partir d’unes entrevistes inicials enregistrades en vídeo on les padrines explicaven les seves vivències entorn la criança i la maternitat, l’autora en va fer un guió, que va ser la base del còmic. Partint d’aquest text, que s’ha dividit en sis capítols, cada il·lustradora ha fet seva la història d’una padrina.

Aquesta activitat s’inclou dins el cicle “Còmic a l’atac. Parlem de vinyetes en català”, organitzat per la Biblioteca Pública de Lleida, Òmnium Cultural Lleida-Ponent, BAF Guerrilla i el Centre de Normalització Lingüística de Lleida. La proposta té per objectius donar a conèixer i fer visibles els còmics que s'editen en català i fomentar-ne el consum entre els joves, sobretot, però també entre tota la població en general.

Vols compartir aquesta notícia?