Finalitza la setena edició del curs de coneixement de la societat catalana i pallaresa per a persones nouvingudes

Acolliment > SOC

El Servei d'Immigració del Consell Comarcal del Pallars Jussà facilita la primera acollida de persones nouvingudes a través de diversos mòduls formatius

El Servei Comarcal de Català del Pallars Jussà ha impartit el mòdul de Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, dins del programa de primera acollida. El curs ha estat organitzat pel Servei d'Immigració del Consell Comarcal del Pallars Jussà, amb l'objectiu de facilitar l'acollida de les persones que arriben a la comarca.

Un total de 16 persones han participat a l'activitat formativa, que ha constat de cinc sessions de tres hores. En aquestes sessions s'han treballat qüestions relacionades amb els trets culturals més destacables de Catalunya, així com aspectes històrics, geogràfics, socials i lingüístics. S'ha parlat de les diferents regulacions legislatives i jurídiques que afecten les persones estrangeres i dels seus drets i deures fonamentals. També s'ha fet una breu introducció als diferents òrgans de govern existents. I, finalment, s'han donat a conèixer els diversos equipaments culturals i cívics, juntament amb els diferents serveis públics, i els usos que se'n poden fer.

El mòdul forma part de l'anomenat Certificat de primera acollida, que acredita que la persona nouvinguda també ha obtingut coneixements laborals (formació de quinze hores que imparteix el SOC) i que ha realitzat noranta hores en cursos de llengua catalana. Aquest servei de primera acollida està cofinançat al 50 per cent pel Fons Social Europeu de la Unió Europea.

Vols compartir aquesta notícia?