25 anys fent bategar el català

CNL de Lleida

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 28 de febrer de 2019

Vint-i-tres parelles lingüístiques comencen les seves trobades a Tàrrega

Ahir en un acte a la Biblioteca de Tàrrega, el professor de llengua catalana de la UAB Ignasi Badia va fer una interessant xerrada sobre els prejudicis que tenim entorn de les llengües.

Tot seguit, es van presentar les vint-i-tres parelles lingüístiques que participen en l'edició d'enguany del Voluntariat per la Llengua. Aprenents de procedències ben diverses (Marroc, Moldàvia, Ucraïna, Perú, Mali, Romania, Colòmbia, Veneçuela, República Dominicana, Senegal) van conèixer els voluntaris que els acompanyaran en les trobades setmanals d'una hora per  practicar la llengua oral .

Vint-i-tres parelles lingüístiques comencen les seves trobades a Tàrrega

Aprenents i voluntaris es van conèixer a l’acte de celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna

Ignasi Badia en la seva conferència va desfer alguns mites sobre la creença que hi ha llengües més difícils d'aprendre que d'altres, sobre la seva suposada importància segons el nombre de parlants, i també sobre els beneficis d'aprendre llengües, en especial la de la comunitat on vivim. Ens va fer reflexionar sobre la idea que potser se'ns ha creat la necessitat d'estudiar certes llengües majoritàries quan potser no tothom en té o en tindrà al llarg de la seva vida una necessitat real. Aquestes llengües han esdevingut també objecte de consum.

A l'acte hi van assistir el conseller d'Ensenyament del Consell Comarcal de l'Urgell, Sr. Antoni Farré, i el Sr. Jaume Folguera, regidor de l'Ajuntament de Tàrrega.


Teresa Arrufat

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter