25 anys fent bategar el català

CNL de Lleida

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 30 de gener de 2019

El parc de Sant Eloi de Tàrrega acollirà un monument a Pompeu Fabra

Arran de la conferència que David Paloma va pronunciar sobre la figura i l'obra de Pompeu Fabra a Tàrrega, el parc de Sant Eloi de la ciutat comptarà amb un espai dedicat al Mestre. 

El parc de Sant Eloi de Tàrrega acollirà un monument a Pompeu Fabra

L’Associació d’Amics de l’Arbre de Tàrrega instal·larà en un espai del parc un medalló de bronze en homenatge al Mestre

El passat 26 d'octubre  el Consorci per a la Normalització Lingüística, el Consell Comarcal de l'Urgell i l'Ajuntament de Tàrrega van organitzar una conferència, que sota el títol "Els dos  projectes de Pompeu Fabra", va pronunciar  David Paloma a la seu del Consell Comarcal de l'Urgell.

En aquella xerrada el conferenciant va fer esment als llocs i les poblacions de Catalunya que havien erigit un monument a Pompeu Fabra. Aquests monòlits havien estat promoguts en bona part pel mecenes Lluís Carulla, el qual havia encarregat l'any 1968 la  fosa de 100 medallons en bronze de la figura de Pompeu Fabra per divulgar-los arreu del país. David Paloma va  deixar entreveure que en l'actualitat encara en podia haver algun exemplar disponible.

A l'acte hi va assistir el president de l'entitat dels  Amics de l'Arbre de Tàrrega, Sr. Jaume Aligué, el qual, amb la col·laboració del Servei Comarcal de Català,  ha aconseguit que Òmnium Cultural li cedís un exemplar d'aquest medalló. Les gestions realitzades van fer possible que el passat 18 de gener, l'Associació d'Amics de l'Arbre, una organització centenària que té per objecte la cura i l'embelliment del parc de Sant Eloi,  obtingués un d'aquest medallons de bronze amb el propòsit d' erigir en un espai del parc un monument a la figura del Mestre Fabra.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter