25 anys fent bategar el català

CNL de Lleida

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 6 de setembre de 2018

Commemoració de l’Any Pompeu Fabra a Balaguer

Per commemorar l'Any Fabra hi ha una exposició dedicada al lingüista i dues conferències. A més, Fabra també centrarà l'acte institucional de l'Onze de setembre

Commemoració de l’Any Pompeu Fabra a Balaguer

Inauguració de l'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa"

Aquest any es commemoren els 150 anys del naixement de Pompeu Fabra i el centenari de la publicació de la Gramàtica catalana. És per aquest motiu que des de la Direcció General de Política Lingüística han organitzat una sèrie d'actes arreu del territori.

A Balaguer el Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del Servei Comarcal de Català de la Noguera, i l'Ajuntament de Balaguer, hi han dut una exposició itinerant, que consta de vuit plafons i en la qual s'explica la vida i l'obra de Pompeu Fabra. El dimarts 4 de setembre a quarts de vuit del vespre ha tingut lloc l'acte d'inauguració, que ha comptat amb la presència del l'alcalde de Balaguer, el senyor Jordi Ignasi Vidal, el gerent del Consell Comarcal, el senyor Josep Baldillou, i la directora del Centre de Normalització Lingüística de Lleida, la senyora Paquita Sanvicén.

Seguidament, s'ha dut a terme la conferència "El miracle de Fabra", a càrrec de l'escriptor Josep Vallverdú. Vallverdú ha explicat, al públic assistent, la vida i l'obra de l'autor contextualitzant-la en el moment històric.

L'exposició es podrà visitar fins al 14 de setembre a la sala d'exposicions de l'Ajuntament. Divendres a les 8 del vespre hi haurà una segona conferència que porta per títol "Fabra, lingüista excepcional i personatge cívic", a càrrec de Jordi Manent.

Finalment, el 10 de setembre a partir de les 9 del vespre es durà a terme l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a l'església de Santa Maria. Aquest any l'acte tindrà com a eix vertebrador Pompeu Fabra.


CNL de Llleida, SCC de la Noguera

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter