25 anys fent bategar el català

CNL de Lleida

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 24 de maig de 2018

Presentació del llibre Felip Solé i Olivé, pedagogia i tenacitat al servei d'un país, de Josep Varela

Felip Solé i Olivé és la darrera biografia que publica Josep Varela centrada en el món educatiu d'abans de la Guerra Civil

Presentació del llibre Felip Solé i Olivé, pedagogia i tenacitat al servei d'un país, de Josep Varela

Els mestres del Pallars, abans de la Guerra Civil

La Biblioteca Pública Maria Barbal ha acollit la conferència Felip Solé i Olivé i els mestres d'abans de la guerra civil als Pallars, a càrrec de Josep Varela i conduïda per Sílvia Romero, del Servei de Català del Pallars Jussà.

Romero s'ha referit a la importància que va donar Solé a la llengua catalana com a element necessari dins l'ensenyament català. També ha posat en relleu el paper d'altres mestres que com Solé, van ser alhora, escriptors i polítics, com el de l'antecessor de Solé, Joan Cortada, mestre dels anys 20 i posterior a Solé, el mateix Josep Varela. Tots 3 tenen, entre altres, per objectiu l'avenç de la llengua catalana dins la docència.

Per la seva part, Varela ha posat en valor la figura del mestre en les diferents etapes del segles XIX i XX així com ha reivindicat l'estudi de les biografies dels mestres dels Pallars tals com Joan Cortada, Antoni Claverol i Josep Sorigué. 
El llibre Felip Solé i Olivé, pedagodia i tenacitat al servei d'un país, ha estat recentment publicat per l'Institut d'Estudis Ilerdencs .


SCC Pallars Jussà
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes