25 anys fent bategar el català

CNL de Lleida

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 7 de novembre de 2017

Alumnes del curs de nivell bàsic 1 a les festes del Sant Crist

Amb motiu de la Festa Major de Balaguer, l'alumnat del curs de català de nivell bàsic 1 de Balaguer surt a amarar-se de cultura tradicional.

Alumnes del curs de nivell bàsic 1 a les festes del Sant Crist

El 7 de novembre ha tingut lloc l'ofrena floral que fan els nens i nenes i les entitats al Sant Crist de Balaguer. Aquest acte dona el tret de sortida a la Festa Major de Balaguer, dedicada al patró de la ciutat. Per aquest motiu, els alumnes del curs de nivell bàsic 1, que es fa dins del marc del programa de Reinserció al treball, conjuntament amb l'Associació Reintegra, han fet una petita sortida fins a la plaça del Mercadal, on es reuneixen els menuts per anar fins al santuari del Sant Crist. A la plaça també s'hi fa una ballada de gents.

Per difondre i donar a conèixer la cultura i les tradicions, tant del Principat com de la població, els alumnes del curs de català han anat a veure els nens a la plaça i seguidament han entrat a l'Ajuntament per observar de ben a prop tots els gegants de Balaguer, que estan al vestíbul del consistori. Prèviament, a classe s'han explicat i presentat als alumnes els gegants i capgrossos de Balaguer i s'ha reflexionat sobre la tradició gegantera de Catalunya. A més, se'ls ha informat sobre la llegenda que envolta la talla de fusta del Sant Crist.


CNL de Lleida, SCC de la Noguera

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes