QUAN PARLES FAS MÀGIA

Voluntariat per la llengua

La nova campanya d'impuls del Voluntariat per la llengua de la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística dispara les adhesions d’ençà del seu començament. Des del 28 de setembre, en què els espots es van començar a emetre a TV3, ja han estat més de 469 persones les que s'han inscrit al programa, de les quals, 277 ho han fet com a voluntàries.

La nova campanya d'impuls del Voluntariat per la llengua de la Direcció General de Política Lingüística i el Consorci per a la Normalització Lingüística dispara les adhesions d'ençà del seu començament. Des del 28 de setembre, en què els espots es van començar a emetre a TV3, ja han estat més de 469 persones les que s'han inscrit al programa, de les quals, 277 ho han fet com a voluntàries.

La campanya vol incidir en la transformació personal que suposa per a aprenents i voluntaris practicar el català junts. El missatge de la campanya gira a l'entorn de la màgia, tant en el sentit literal, a través dels elements visuals en general i dels trucs que es poden veure en els espots, com en el sentit metafòric, mitjançant conceptes com ara la màgia del voluntariat, de la llengua o del treball. Inclou tres vídeos protagonitzats, per primer cop, per voluntaris i aprenents reals del programa, que van ser seleccionats a partir d'un càsting al qual s'hi van presentar més de 200 persones. Tant els espots, que s'han pogut veure a TV3, com les falques, que es poden sentir a Flaixback i Flaix FM, s'emetran també a televisions i emissores de ràdio locals d'arreu del país.

Un altre element de difusió de la campanya són els corporis, que són ja presents als més de 140 punts d'atenció que el CPNL té a tot Catalunya, d'entre els quals les seus dels 22 centres de normalització lingüística que gestionen el programa.

El darrer element de la campanya és una exposició que va ser presentada públicament el dia 2 d'octubre amb presència de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, i la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.

La campanya vol animar les persones perquè s'afegeixin al VxL, un programa d'enriquiment lingüístic, cultural i personal que no ha parat de créixer i que, enguany, assolirà la xifra de 150.000 parelles lingüístiques, des de la seva creació el 2003.

Vols compartir aquesta notícia?