25 anys fent bategar el català

CNL de l’Hospitalet

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 13 de març de 2019

Trobada amb l'escriptora M. Carme Roca

Els alumnes del centre conversen amb la guanyadora del darrer premi Prudenci Bertrana

Trobada amb l'escriptora M. Carme Roca

Dimarts 5 de març una seixantena d'alumnes es van trobar amb l'escriptora M. Carme Roca al CNL de l'Hospitalet. La trobada va reunir alumnes d'Elemental 1, 2 i 3 i Intermedi 2 molt interessats a compartir la seva experiència lectora amb la novel·lista.

Els alumnes van plantejar-li preguntes sobre l'ofici d'escriure o la seva trajectòria, però també sobre les dues obres que havien treballat a les aules: La merla blava i La moneda partida. Vam descobrir on troba la inspiració, que el premi que més il·lusió li va fer va ser un dels primers, que li encanten els fantasmes i la història o que la Merla Blava no va ser una organització real però que podia haver existit. L'acte va acabar amb el sorteig entre tots els assistents d'un exemplar del darrer títol de l'autora, El far (premi Prudenci Bertrana 2018).

M. Carme Roca és historiadora i filòloga i es dedica a escriure professionalment des del 1997. Ha publicat una cinquantena de llibres que van des de l'assaig fins a la novel·la històrica, passant per la literatura infantil i juvenil i el conte curt. La seva obra ha estat reconeguda amb diversos premis, com ara el Lola Anglada de contes infantils i el Néstor Luján de novel·la històrica.

La visita de l'escriptora va ser possible gràcies al programa Autors a les Aules, de la Institució de les Lletres Catalanes, que fomenta la lectura i permet entrar en contacte directe amb els escriptors per establir-hi un diàleg al voltant dels seus llibres i d'altres temes relacionats amb el fet literari com ara l'ofici d'escriure, el procés de creació i el món editorial.

Actuacions d'aquest tipus són molt interessants i motivadores per a l'alumnat del CNL. Esperem poder repetir ben aviat!Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter