25 anys fent bategar el català

CNL de l’Hospitalet

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 14 de maig de 2018

El CNL de l’Hospitalet visita el Gurdwara Nanaksar Sahib

Dimecres, dia 9 de maig, gairebé una trentena de participants del Voluntariat per la llengua i alumnes dels cursos de català vam fer una visita al Gurdwara Nanaksar Sahib (temple sikh).

El CNL de l’Hospitalet visita el Gurdwara Nanaksar Sahib

Quan hi vam arribar, hi havia culte a la sala principal, així que després de la benvinguda que ens van oferir, de treure'ns sabates i mitjons i de cobrir-nos el cap amb un mocador ens van fer passar a la zona de menjador que hi tenen habilitada i, qui ho va voler, va poder compartir amb ells el dinar.

A continuació, vam anar a la sala principal, la sala d'oració, i ens van fer una interessant explicació del sikhisme com a religió i com a opció vital.

Amb l'ajuda d'un PowerPoint ens van explicar com i quan va néixer el sikhisme i qui en va ser el fundador, el Guru Nanak Dev Ji. També vam poder saber que el llibre sagrat dels sikhs és el Guru Granth Sahib Ji, que té la particularitat d'haver estat escrit pels fundadors de la religió (els deu primers Guru), a diferència dels llibres sagrats d'altres grans religions. Està escrit íntegrament en alfabet gurmukhi. El llibre original es guarda al Temple Daurat  de la ciutat d'Amritsar i n'hi ha una còpia a cada temple.

Després de l'explicació, vam poder fer preguntes i aprendre encara més coses de les que ens havien explicat.

Va resultar una visita molt interessant i tots els assistents en van sortir molt contents.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes