25 anys fent bategar el català

CNL de l’Hospitalet

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 17 de novembre de 2017

El VxL del CNL de l’Hospitalet visita la Biblioteca de Catalunya

Dimecres, dia 15 de novembre, una vintena de participants en el VxL del CNL de l'Hospitalet vam fer una visita guiada a la Biblioteca de Catalunya.

El VxL del CNL de l’Hospitalet visita la Biblioteca de Catalunya

En iniciar la visita, vam passar en una sala on la guia ens va explicar i donar detalls de la història de l'edifici històric, un important exponent del gòtic civil català. Entre d'altres coses, ens va explicar que la seu de l'actual Biblioteca és un edifici del segle XV on hi havia instal·lat  l'Hospital de la Santa Creu de Barcelona. Aquesta explicació també va anar acompanyada de fotografies antigues de l'Hospital.

També vam saber que, excepcionalment, la Biblioteca de Catalunya té la condició de Biblioteca Nacional, cosa que li atribueix la recepció, la conservació i la difusió del Dipòsit Legal dels documents impresos a Catalunya.

Té un fons aproximat de 4 milions d'exemplars i, a part de la seu central, té altres locals externs, a Barcelona mateix i a l'Hospitalet de Llobregat.

Un cop fetes aquestes explicacions vam poder passejar per dues de les enormes sales de la Biblioteca, sortir a la terrassa que les uneix i que permet gaudir d'unes boniques vistes i veure'n sales no obertes habitualment al públic general, amb una decoració de rajola pintada i tapissos que eren les sales destinades a membres dels gremis barcelonins amb major nivell adquisitiu, on, a més, hi ha un interessantíssim museu.

Els assistents en vam sortir molt satisfets i vam gaudir molt amb la visita.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes