25 anys fent bategar el català

CNL de l’Hospitalet

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 19 d'abril de 2017

Èxit d’assistència al Dictat Popular de l’Hospitalet

Una vuitantena de persones participen a la segona edició del Dictat Popular, organitzat pel CNL de l'Hospitalet i la xarxa de biblioteques de la ciutat en el marc de les Festes de Primavera.

Èxit d’assistència al Dictat Popular de l’Hospitalet

Dimarts 18 d'abril es va fer la segona edició del Dictat Popular a l'Hospitalet. L'encarregada de llegir el text va ser l'escriptora i actriu Estel Solé, que va dictar un fragment de Josafat, de Prudenci Bertrana.

En primer lloc Gemma Vázquez, directora del CNL, i Jaume Graells, regidor d'Educació, van donar la benvinguda a tots els assistents i van explicar el funcionament del Dictat. A continuació van donar pas a Estel Solé, que va ser l'encarregada de llegir el fragment de text escollit i les deu paraules que s'havien triat per poder desempatar en cas que calgués. Tot seguit, Elena Xirau, coordinadora d'Ensenyament del CNL, va explicar algunes curiositats lingüístiques tant del text com de les paraules dictades.

Mentre els tècnics del CNL corregien els dictats per decidir-ne els guanyadors, es va convidar a una copa de cava i un petit refrigeri a tots els assistents, acompanyat de la música del grup Swingeneris, de l'Escola de Música - Centre de les Arts.

Per cloure l'acte es va fer el lliurament de premis als 3 millors dictats.

Amb aquest acte ens vam volem sumar a la celebració de l'any Bertrana, que se celebra aquest 2017 amb motiu dels 150 anys del naixement de Prudenci Bertrana i dels 125 anys del naixement de la seva filla Aurora. Durant l'acte es van voler homenatjar les dues figures: Prudenci, en la primera part, ja que el text del dictat era un fragment de l'obra Josafat i Aurora, en la segona, ja que la música que ens va acompanyar era jazz i ella tocava el violoncel a la primera jazz band creada per dones.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes