25 anys fent bategar el català

CNL L'Heura

← Inici del CPNL

Altres centres


Voluntaris per la llengua - L'Heura

Notícies

Divendres, 30 de juny de 2017

El foment de la lectura al CNL L'Heura

El CNL L'Heura ha dut a terme, el primer semestre de 2017, diverses actuacions per fomentar la lectura. Ja fa uns anys que el CNL organitza aquestes activitats amb el convenciment que la lectura és també una magnífica eina d'aprenentatge de la llengua.

El foment de la lectura al CNL L'Heura

Enguany s'ha fet un grup de lectura a la Biblioteca Can Peixauet on s'han comentat tres novel·les. Una d'elles, "L'home de la maleta" de Ramon Solsona, ha coincidit amb el 50è llibre que s'hi llegia, des que va començar l'any 2009,  i el grup ho ha celebrat amb la presència de l'autor.

La celebració de l'any Bertrana ha estat present en algunes de les activitats realitzades al voltant del foment de la lectura. D'una banda, els Jocs Florals del CNL han homenatjat la figura d'Aurora Bertrana i, d'una altra, Aurora i Prudenci Bertrana han estat presents, dintre l'Abril literari, en la lectura de textos al carrer organitzada per l'Agrupació, Comerç i Indústria de Santa Coloma.

El Dia Mundial de la Poesia és una altra de les cites on la lectura hi juga un paper fonamental. Enguany s'han difós, al Passallibres, poemes de Martí i Pol, Joan Margarit, Maria Mercè Marçal, Joana Raspall, Enric Casasses, Montserrat Abelló, Sònia Moll, Màrius Torres i Jordi Carrió. La Biblioteca Central es va afegir a la celebració  i va posar un punt específic sobre poesia amb els mateixos textos del Passallibres.

Cal remarcar la consolidació del Passallibres. Els alumnes han agafat, fins ara, 427 llibres cedits per la Biblioteca Can Peixauet i la Biblioteca del Fondo.

Altres activitats organitzades han estat: trobades d'alumnes amb l'escriptora Antònia Carré-Pons i amb l'escriptor colomenc Rodolfo del Hoyo, la presència a la Diada d'Ensenyament dedicada a "Dones i literatura" i les recomanacions de llibres de la Biblioteca Central.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes