25 anys fent bategar el català

CNL L'Heura

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Publicacions

Llistant 1 de 10 de 91 publicacions disponibles
   << Escolliu la categoria
Ja ha sortit la Retalls de llengua

Ja ha sortit la "Gramàtica bàsica i d'ús de la llengua catalana"

Comencem el curs energia renovada i amb novetats. Ha sortit laGramàtica bàsica i d'ús de la llengua catalana (GBU), elaborada per la Secció Filològica i editada per l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), que es pot trobar a les llibreries des del dia 4 de setembre; i el dia 9 de setembre, en el marc de la Setmana del Llibre en Català, se'n va fer la presentació.

Posidònia "Com ho celebrem?"

Posidònia

L'estiu ha arribat i amb l'estiu el temps de platja. Segur que si alguna vegada us heu submergit al mar amb ulleres heu pogut endinsar-vos en les praderies de posidònia.

Terminologia: del cartell al producte multimèdia Retalls de llengua

Terminologia: del cartell al producte multimèdia

En el butlletí 95, de novembre de 2017, vam publicar els Apunts de llengua: El SUROpl: 200 cartells lingüístics a la xarxa.

Si no és sinó, és si no Retalls de llengua

Si no és sinó, és si no

A les acaballes del curs i després d'haver-ne parlat un munt de vegades encara tenim confusions i errors en l'ús de "si no" i "sinó", dues formes correctes però que tenen significats diferents, i que creen dubtes contínuament.

A la tercera va la vençuda Retalls de llengua

A la tercera va la vençuda

En edicions anteriors del butlletí ja us hem parlat de la sortida a Prada de Conflent per commemorar l'Any Pompeu Fabra que hem organitzat conjuntament el Centre Excursionista Puigcastellar i el CNL L'Heura.

Amics? Retalls de llengua

Amics?

Heu sentit mai a parlar dels falsos amics? No ens referim a amics que no ho són de debò, sinó a una paraula o frase que s'assembla o recorda en la forma a una altra d'un altre idioma, però que en cada llengua el significat és diferent.

Tornen les novetats gramaticals! Retalls de llengua

Tornen les novetats gramaticals!

Acaba d'aparèixer la Gramàtica essencial de la llengua catalana, de l'Institut d'Estudis Catalans (GEIEC). Es tracta d'una versió reduïda i adaptada per a la consulta en línia de la Gramàtica de la llengua catalana, de l'Institut d'Estudis Catalans (GIEC).

Molt bon Nadal i feliç any nou! "Com ho celebrem?"

Molt bon Nadal i feliç any nou!

Els apunts de llengua us desitgen un molt bon Nadal, amb un poema del poeta Miquel Martí i Pol.

No t'escolto! Retalls de llengua

No t'escolto!

Quantes vegades no us han dit aquesta frase parlant, sobretot per telèfon? Resulta que quan algú ens diu que no ens escolta, de fet el que ens està dient és que no està fent cap esforç ni té cap intenció de comunicar-se amb nosaltres. Sí, sí. Tal com ho llegiu. Anem a pams.

Xàfec, barrumbada, gotellada i xim-xim, la pluja ja és aquí! Retalls de llengua

Xàfec, barrumbada, gotellada i xim-xim, la pluja ja és aquí!

La pluja ens agrada sobretot quan som petits i ens guarnim amb botes d'aigua i paraigües ben acolorits i també ens agrada quan, ja de més grans, des de darrere de la finestra sentim com plou i ens arraulim al caliu de casa.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter