Taller de cuina a quatre mans

Acolliment , Llengua i cultura

Dins les celebracions de l'Any Nou Xinès, joves i adults hem conegut una mica més de prop la cultura xinesa i pakistanesa a través de la seva gastronomia i les seves cuineres: Ummama Mahfooz i Ye Lingwei.

La Xina i el Pakistan són dues cultures ben diferents que s'han trobat a l'Espai Cuines del món de la biblioteca del Fondo, un lloc per compartir. Una vintena de persones, entre les quals hi han assistit els alumnes del grup de català Inicial del CNL L'Heura, s'han assegut al voltant de la cuina i han gaudit en un ambient distès durant la preparació dels plats.

En aquesta quarta edició del taller, hem comptat amb dues cuineres voluntàries. D'una banda, la Ye Lingwei, antiga alumna del CNL L'Heura i col·laboradora dels Comerços aprenents, qui ens ha ensenyat a fer unes crestes xineses farcides de carn i verdures delicioses. D'una altra banda, la jove Ummama Mahfooz, també antiga alumna, qui s'ha estrenat davant dels companys amb una mostra culinària excel·lent: pollastre biryani. Us compartim les receptes per si us hi animeu!

Més enllà d'un espai on poder practicar el català i aprendre de les cultures del món, el taller ha simbolitzat un moment de germanor i sororitat, on nois i noies han fet amics i algunes espontànies s'han arremangat en entrar per ajudar. Inclús algú ens ha sorprès quan s'ha ofert per ensenyar-nos un plat georgià l'any vinent! No t'ho perdis!

 

Vols compartir aquesta notícia?