El Voluntariat per la llengua commemora el Dia Internacional del Voluntariat

Voluntariat per la llengua

El Consorci per a la Normalització Lingüística reconeix públicament als voluntaris lingüístics amb vídeos testimonials.

El Voluntariat per la llengua (VxL) celebra el Dia Internacional del Voluntariat, el 5 de desembre, agraint públicament la implicació dels voluntaris en aquest programa. A través de vídeos vivencials, tres testimonis reals mostren els beneficis de participar com a voluntaris en el VxL i l'enriquiment personal que extreuen de les trobades amb els seus aprenents lingüístics.

Amb la idea central que practicar el català amb una parella lingüística és "més del que t'imagines", l'Albert, la Neus i la Belén , que són també protagonistes dels espots de la campanya "Quan parles fas màgia", expliquen les seves vivències com a voluntaris del programa. Els vídeos destaquen alguns dels valors que comparteixen els voluntaris lingüístics: conèixer, aprendre, millorar, gaudir, donar, rebre, entre d'altres. Els tres vídeos es difondran a través de les xarxes socials del VxL, del CPNL i de la Secretaria de Política Lingüística, amb les etiquetes #QuanParlesFasMàgia i #DIV2021.

Paral·lelament, l'exposició itinerant "Quan parles fas màgia" va seguint el seu recorregut pels municipis de Catalunya. El VxL i el CPNL se sumen, així, al reconeixement a totes les persones que dediquen una part del seu temps a favor de la societat, d'entre elles els voluntaris lingüístics que ajuden a parlar més i millor el català.

El programa Voluntariat per la llengua

El programa de Voluntariat per la llengua, que és de la Secretaria de Política Lingüística i està gestionat pel Consorci per a la Normalització Lingüística, consisteix a practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que parla català fluidament, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

Aquest programa ha superat les 150.000 parelles des que es va iniciar el 2003.

Vols compartir aquesta notícia?