El Consorci per a la Normalització Lingüística i la Fundació puntCAT col·laboren en la promoció de webs comercials en llengua catalana

Socioeconòmic

- La col·laboració s'emmarca en el projecte elteunegoci.cat de la Fundació puntCAT

- La formació per a l'edició de webs comercials comptarà amb assessorament digital i lingüístic

- Les sessions són virtuals, però amb incidència al territori. La fase actual se centra en el comerç de Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Granollers i Molins de Rei.

El Consorci per a la Normalització Lingüística engega l'any 2021 amb nous serveis i projectes per promoure la presència i l'ús digital del català en el sector socioeconòmic. Es tracta concretament de la col·laboració en la iniciativa elteunegoci.cat, de la Fundació puntCAT.

Elteunegoci.cat és un programa que pretén impulsar la creació de webs en llengua catalana amb domini .cat de petits negocis del territori. A través de tres sessions formatives, els usuaris aprenen a crear i editar webs amb un constructor WordPress, i configuren també el correu electrònic del negoci.

En aquest context, el Consorci per a la Normalització Lingüística posa a l'abast dels participants alguns recursos i serveis per contribuir a l'adequació textual del web, amb la finalitat de facilitar al màxim la publicació d'aquests espais digitals i que les inseguretats lingüístiques no puguin ser cap impediment per als comerços.

Així, la intervenció d'un professional de normalització lingüística en una de les sessions de la formació permetrà que els assistents resolguin els dubtes de llengua catalana que hagin tingut durant l'elaboració inicial del web i que tinguin accés, també, a altres serveis de llengua, com l'Optimot, de la Direcció General de Política Lingüística, o el Servei d'Assessorament Lingüístic, del CPNL. Després de la formació, el Consorci es farà càrrec d'una revisió lingüística inicial del web.


Sessions virtuals amb incidència al territori

La formació consta de tres sessions virtuals de dues hores cadascuna. La inscripció és gratuïta i es pot realitzar directament a la plataforma elteunegoci.cat. La primera formació en què intervindrà el CPNL s'inicia el 21 de gener i compta amb l'assessorament del Consorci per a la Normalització Lingüística a les poblacions de Vilanova i la Geltrú i Vilafranca del Penedès. El mes de febrer, n'hi ha prevista una altra a Granollers i el mes de març, a Molins de Rei.

La localització territorial de l'assessorament del Consorci per a la Normalització Lingüística permetrà establir connexions amb la xarxa socioeconòmica de l'entorn, per tal de fer un seguiment del servei molt més personalitzat i de proximitat amb els comerços de la zona.

Abans de la primera sessió l'equip de formació es posa en contacte amb les persones inscrites per donar d'alta el paquet digital, que inclou el domini, el constructor web i el compte de correu. El paquet digital de la Fundació puntCAT té un cost de 36 € anuals.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Vols compartir aquesta notícia?