La Mostra es mou a Santa Coloma

Oci i consum > Cinema en català

- 28a Mostra Internacional de Films de Dones

- Activitat gratuïta en format virtual

Encara sou a temps d'inscriure-us a La Mostra que organitza La CIBA. Espai de Recursos per a Dones, Innovació i Economia Feminista de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Les properes projeccions són:

15/10/20 Tódalas mulleres que coñezo

Xiana do Teixieiro, Espanya, Espanya, 2018. 71'

Un film en tres actes que són, també, tres converses entrellaçades i intergeneracionals al voltant de les vivències als carrers i a l'espai públic de diverses dones. Però, ¿Com parlar d'experiències de por sense articular un discurs de la por? Xiana do Teixeiro se'n surt amb un cinema directe i radical que evidencia, per acumulació quasi sil·logista, la violència estructural contra les dones i el frau del mite de la igualtat.

22/10/20 Espero tua (re)volta

Eliza Capai, Brasil, 2019. 93'

Retrat polifònic del moviment de protesta que va ocupar les escoles de Sao Paulo (Brasil) en demanda d'una educació pública i de qualitat. Protagonitzat per tres dels i les joves que van liderar les lluites estudiantils, el film narra els eixos centrals de la revolta, des de 2013 i fins a l'arribada de Jair Bolsonaro a la presidència.

29/10/20 The Arxivettes

Megan Rossman, Estats Units-Austràlia, 2018. 61'

"La nostra història estava desapareixent tan de pressa com la fèiem". Amb aquesta certesa, Deborah Edel i Joan Nestle van fundar, a Brooklyn, els Lesbian Herstory Archives, la col·lecció amb materials de lesbianes i al voltant de lesbianes més gran del món. Durant més de 40 anys, aquesta organització s'ha dedicat a prevenir que la història de les lesbianes acabés, literalment, a la paperera. Ara les fundadores tenen més de setanta anys i el grup afronta diversos reptes: la transferència de lideratge, els canvis tecnològics, el moment polític als EEUU i la nova crida a l'activisme feminista i lèsbic.

Si hi voleu participar, podeu llegir tota la informació en l’enllaç que trobareu a continuació

Enllaços relacionats

Vols compartir aquesta notícia?