Dues alumnes al "Taller de cuina a quatre mans: cuina xinesa i cuina armènia"

Llengua i cultura

Amb motiu de les celebracions de l'Any Nou xinès, enguany dues alumnes del CNL L'Heura ens han ensenyat a cuinar plats típics dels seus països d'origen.

El passat 5 de febrer Yang Song Qun i Maryam Zakaryan van regalar-nos els sentits amb una experiència gastronòmica. Nascudes a la Xina i Armènia respectivament, ara cursen un Bàsic 1 i un Bàsic 3 de català. Van voler participar en aquesta activitat per a practicar la llengua i per a mostrar els vincles que s'estableixen al voltant d'una cuina, en particular a l'espai Cuines del Món de la Biblioteca del Fondo.

L'arròs va ser el component estrella aquest cop, ja que és un aliment present a molts plats d'arreu del món. La Yang va ensenyar-nos a fer arròs fregit amb ou i la Maryam, arròs amb fruits secs. Una vintena d'assistents preguntaven encuriosits els noms dels ingredients en català i demanaven per les tradicions que hi ha darrera de les receptes escollides.

Vam comptar amb l'assistència espontània de Sarkis Hakobyan, el president d'Ararat (Associació Armènia de Catalunya). Fruit d'aquesta coneixença, en Sarkis ens ha visitat recentment i Ararat ja és entitat col·laboradora del programa Voluntariat per la Llengua del CNL L'Heura. Els lligams entre entitats i institucions creixen, la qual cosa es tradueix en una xarxa cada vegada més gran i més rica.

Vols compartir aquesta notícia?