25 anys fent bategar el català

CNL L'Heura

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 28 de febrer de 2018

L’acte central de Som Escola a Santa Coloma de Gramenet

Dimecres 28 de febrer Som Escola ha convocat l'acte en defensa del model educatiu català a Santa Coloma de Gramenet. 

L’acte central de Som Escola a Santa Coloma de Gramenet

En aquesta ciutat va néixer la immersió lingüística quan un grup de pares i mares castellanoparlants van sortir al carrer per reivindicar una escola catalana i de qualitat.

L'any 1983 s'aprovava la llei i l'escola Rosselló Pòrcel de Santa Coloma va ser la pionera en aplicar la immersió, una metodologia que es va implantar de la mà d'una profunda renovació pedagògica.

Entre les intervencions a l'acte hem comptat amb Núria Parlon, alcaldessa de Santa Coloma, Ada Colau, alcaldessa de Barcelona, Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona, Mayte Aymerich, alcaldessa de Sant Vicenç els Horts i Mercè Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona. També hi ha hagut representació de l'Associació Catalana de Municipis i de la Federació de Municipis de Catalunya.

Tots els ponents han reivindicat el model actual d'escola com un model de cohesió social, gràcies al qual no se separa els nens i nenes per raó de llengua. També s'ha volgut manifestar que la societat estarà unida davant les amenaces contra aquest model.  

També hi ha hagut un moment per reivindicar la necessitat de més recursos per a l'ensenyament i finalment s'ha recordat la convocatòria per avui a les 18 h davant dels ajuntaments per defensar l'escola catalana.

El CNL L'Heura ens sumem a la defensa del model actual d'escola. Amb la nostra tasca d'ensenyament del català a les persones adultes volem contribuir a difondre la llengua com a  eina de cohesió i igualtat d'oportunitats. Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes