25 anys fent bategar el català

CNL L'Heura

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 26 de febrer de 2018

Celebrem l’Any Nou xinès

Enguany, el CNL L’Heura ha coorganitzat dues activitats en el programa de l’Any Nou xinès a Santa Coloma de Gramenet.

Celebrem l’Any Nou xinès

L'arbre dels desitjos de l'Any Nou xinès

Hi havia una vegada un arbre carregat d'uns fruits meravellosos...

Un arbre molt especial viu des del mes de febrer d'aquest any a la Biblioteca de Can Peixauet. Es tracta d'un arbre màgic.  En pocs dies les seves branques s'han omplert de desitjos, de bons desitjos, escrits en moltes llengües, que els colomencs i les colomenques d'arreu del món hi han deixat.

Un grup d'alumnes xinesos d'un curs de català del CNL L'Heura van voler aportar també els seus desitjos escrits en xinès i en català. Acompanyats de la seva professora, l'Anna Lanau, i de la Martina Zanolli, estudiant en pràctiques de la Universitat de Barcelona, els alumnes no només van fer créixer encara més aquest arbre màgic, sinó que van repartir entre els usuaris de la Biblioteca punts de llibre per felicitar-los l'Any Nou xinès.

La Lourdes Reyes, directora de la Biblioteca de Can Peixauet, i en Lluís Fuentes, regidor de Drets Socials de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, els van acompanyar després en un visita a la Biblioteca.

Esperem que tots el desitjos es compleixen!  Bon Any Nou!

Àlbum d'imatges de "L'arbre dels desitjos"

Taller de cuina: Farcellets xinesos i cigrons a la catalana

Una altra biblioteca, la Biblioteca del Fondo, també ha rebut colomencs i colomenques d'arreu del món durant les celebracions de l 'Any Nou xinès.

Acompanyats de la mà de la parella xinesa-catalana Tònia Bach i Wang Qian, els assistents van poder aprendre a fer dos plats ben diferents. La Tònia i el Wang ens van fer gaudir de dues especialitats culinàries representatives de dues cultures tan llunyanes geogràficament però tan properes a Santa Coloma de Gramenet.  Quin flaire el sofregit català dels cigrons! Quina meravella d'olor barrejada amb l'aroma dels farcellets xinesos bullint a l'aigua amb algues!

Fer el tast d'aquests dos plats ens fa pensar que la cuina, al cap i a la fi, s'assembla a l'amor: un espai d'expressió i màgia que ens uneix.

Àlbum d'imatges del "Taller de cuina xinesa i catalana"Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes