25 anys fent bategar el català

CNL L'Heura

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 9 de novembre de 2016

Projecte de llengua i famílies a les escoles de la ciutat

Enguany es duran a terme a la nostra ciutat els tallers de Llengua i Socialització de famílies als centres educatius de primària i secundària.

Projecte de llengua i famílies a les escoles de la ciutat

Aquests cursos tenen com a objectiu prioritari impulsar un espai per fomentar l'ús social i l'aprenentatge de la llengua catalana entre les famílies dels centres educatius, alhora que es promou la participació activa en el centre i el coneixement de l'entorn més proper (barri, municipi).

Els cursos, adreçats a pares i mares, es faran en horari lectiu. Els continguts combinaran coneixements de llengua catalana i temes relacionats amb l'escolaritat dels fills, com ara el Coneixement del sistema educatiu català, les festes i celebracions o bé temes que es tractin a la tutoria dels fills.

La participació de pares i mares en els mateixos centres educatius on estan escolaritzats els seus fills, permet dur a terme una acció més coherent i coordinada entre família i escola, la qual cosa contribueix directament en l'èxit escolar i en les expectatives acadèmiques dels fills.                                                                                

Inicialment, i a banda dels centres on ja es realitzen tallers des de l'any acadèmic anterior, aquest 2016-2017 es proposen les següents zones d'actuació:

-       L'Heura, a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès),

-       Barcelona especialment al Barri Besòs (Barcelonès)

-       Badalona i Sant Adrià de Besòs (Barcelonès)

-       L'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès)                            

-       Sabadell (Vallès Occidental)

-       Eramprunyà: Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Castelldefels, Gavà (Baix

       Llobregat)

A Santa Coloma, on el projecte enllaça amb les actuacions de cursos de llengua que el CNL L'Heura ha estat fent a les escoles de la ciutat des de fa més de 10 anys, ja s'ha començat un taller a l'escola Mercè Rodoreda i properament se n'iniciarà un segon en una altra escola.

Aquesta és una iniciativa de la Subdirecció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d'Ensenyament, i compta amb la col·laboració de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i el Consorci per a la Normalització Lingüística vinculat al Departament de Cultura. El fet d'actuar coordinament, a nivell interdepartamental, diferents organismes de la Generalitat de Catalunya, permetrà una coordinació acurada entre els diferents agents que hi intervenen, com són els equips directius, el professorat i els tècnics municipals.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes