Consorci per a la Normalització Lingüística. 30 anys.
 
 
Butlletí 138 - 31 de març 2022
 
CNL L'Heura
 
 
L'Heura Digital


 
 
EDICIONS ANTERIORS
Segueix-nos per    Twitter     Facebook    
 
 
 
VINE A CELEBRAR SANT JORDI!
 
 
SANT JORDI A LA PLAÇA DEL RELLOTGE
 

A més de fer ballar el drac xinès amb el drac de Sant Jordi, a la plaça es podrà participar en tallers de manualitats, de maquillatge i en un fotoreclam. Es farà un mural col·lectiu amb tothom que hi vulgui dibuixar. També hi haurà una actuació musical, un espectacle teatral, un contacontes i un pilar casteller. Us hi esperem!

 
Més informació
 
 
SANT JORDI A LA PLAÇA DE LA VILA
 

L’estand del CNL L’Heura difondrà L'Obra del Cançoner Popular de Catalunya i l’exemplificarà amb les caramelles a la nostra ciutat, a través d'imatges, de la música i de les lletres d’algunes cançons. Us hi esperem!

 
Més informació
 
 
 
L'ENTREVISTA
 
 
PARLEM AMB MIREIA MONTERDE, DINAMITZADORA DE L'ESPAI CONNECTA'T I COORDINADORA DEL PUNT DE FORMACIÓ INCORPORA DE LA FUNDACIÓ INTEGRAMENET
 

La Fundació Integramenet té com a finalitat l'orientació i la integració de les persones en situació de risc d'exclusió social. És una entitat que potencia la interculturalitat, afavoreix la promoció integral de les persones i en facilita el procés d'integració a Santa Coloma de Gramenet.

 
Llegir més
 
 
APUNTS DE LLENGUA
 
 
MONTPELLER, NIÇA, FLORÈNCIA, ATENES, MOSCOU... I KÍIV
 

Hem repescat uns Apunts de llengua que havíem publicat el 2017 per parlar del nom de la capital d'Ucraïna: Kíiv. Kíiv és l'adaptació o romanització (en parlem al punt 3 de més avall) d'un topònim que originalment s'escriu en un alfabet diferent, en aquest cas el ciríl·lic.

 
Llegir més
 
 
NOTÍCIES
 
 
GRAN TROBADA PER JUGAR AL CATAN A LA BIBLIOTECA DEL FONDO
 

Una trentena de persones s'han reunit per aprendre a jugar al Catan en les trobades de jocs de taula al barri del Fondo.

 
Més informació
 
 
DONES, COMERCIANTS I APRENENTES DE CATALÀ
 

La Ye Lingwei i la Ying Weizhen són dues dones xineses emprenedores que viuen a Santa Coloma de Gramenet. La Lingwei regenta el Bar Còrdova al carrer Sant Jeroni, 71 i la Weizhen, la fruiteria Bona fruita al carrer Milà i Fontanals, 55.

 
Més informació
 
 
 
JA TENIM GUANYADORA DEL CONCURS "POSA FIL A LA IMATGE"
 

Laura Pizlueta és la guanyadora de la 3a edició de la campanya “Posa fil a la imatge”

 
Més informació
 
 
DIA MUNDIAL DE LA POESIA
 

Alumnes del CNL L’Heura llegeixen, en diverses llengües, el poema “Si puc” de Gabriel Ferrater.

 
Més informació
 
 
 
PRIMER TRIMESTRE DE LES TERTÚLIES "UNA HORA DE CONVERSA"
 

Aquesta activitat ofereix un punt de trobada per conversar durant una hora un cop al mes.

 
Més informació
 
 
EL TERMCAT HA ACTUALITZAT EL GLOSSARI DE SABORS DEL MÓN
 

Un recull terminològic en línia que recull un centenar de termes relatius a productes alimentaris (verdures, fruites, begudes, pans) i elaboracions gastronòmiques (aperitius, plats a base de carn o de peix, salses, dolços i postres) d'arreu del món.

 
Més informació
 
 
 
Vols compartir aquest butlletí a les xarxes socials?
 
Twitter    Facebook
 
 
Info legal - Contacte
 
Butlletí enviat a {contactfield=email}. Si no voleu rebre més informació del Consorci per a la Normalització Lingüística per mitjans electrònics podeu modificar la vostra configuració de subscripció a les llistes del CPNL en aquest enllaç.
© Consorci per a la Normalització Lingüística 2023