25 anys fent bategar el català

CNL L'Heura

← Inici del CPNL

Altres centres


Ensenyament

Informació sobre els cursos

Tota l'oferta

Aquí pots trobar tota l'oferta de cursos de març de 2019.

[torna a l'inici]

Nivell inicial

[ca] Cursos adreçats a persones nouvingudes que no entenen el català i volen adquirir les habilitats de comprensió i de producció oral de frases simples que els permeti actuar mínimament en situacions quotidianes.

[es] Cursos dirigidos a personas recién llegadas que no entienden el catalán y quieren adquirir las habilidades de comprensión y de producción oral de frases simples que les permita actuar mínimamente en situaciones cotidianas.

[en] Courses addressed to newcomers who do not understand Catalan but wishing to acquire very basic oral skills for minimal interaction in daily situations.

[zh] 专门为中国人设计的免费强化加泰兰语初级班(老师会讲中文).

[torna a l'inici]
 

Nivell bàsic

[ca] Cursos adreçats a no catalanoparlants que volen desenvolupar les habilitats de comprensió i producció orals. En acabar el nivell, l'alumne podrà resoldre en català les necessitats fonamentals de la vida quotidiana.

[es] Cursos dirigidos a no catalanohablantes que quieren desarrollar las habilidades de comprensión y producción orales. Al finalizar el nivel, el alumno podrá resolver en catalán las necesidades fundamentales de la vida cotidiana.

[en] Courses addressed to non-Catalan speakers wishing to develop their oral skills (understanding and speaking). After finishing this level, the student will be able to use Catalan to solve his or her basic daily needs.

[torna a l'inici]
 

Nivell elemental

[ca] Cursos adreçats a no catalanoparlants que volen consolidar i ampliar les habilitats orals (escoltar i parlar) i desenvolupar les escrites (llegir i escriure). En acabar el nivell, l'alumne podrà ampliar el seu camp d’acció en català a àmbits nous.

[es] Cursos dirigidos a no catalanohablantes que quieren consolidar y ampliar las habilidades orales (escuchar y hablar) y desarrollar las escritas (leer y escribir). Al finalizar el nivel, el alumno podrá ampliar su campo de acción en catalán a ámbitos nuevos.

[en] Courses addressed to non-Catalan speakers wishing to strengthen and increase their oral skills (listening and speaking) and to develop their written skills (reading and writing). After finishing this level, the student will be able to expand the usage of Catalan into new social domains.

[torna a l'inici]
 

Nivell intermedi

Cursos adreçats a persones que dominen en gran part la llengua oral, i tenen per objectiu aprendre a expressar-se per escrit i oralment en varietat estàndard i en diferents registres, de manera prou precisa, fluida i correcta perquè pugui ser comprensible per al receptor.

[torna a l'inici]
 

Nivell de suficiència

Cursos adreçats a assolir un bon domini de la llengua general i les competències comunicatives adequades per comunicar-se en varietat estàndard, oralment i per escrit, de manera flexible i eficaç en les situacions comunicatives de caràcter formal usuals de l’àmbit social.

[torna a l'inici]
 

Nivell C2 (superior)

El curs de nivell Superior (C2) és un curs d'aprofundiment en el coneixement de la llengua amb la finalitat de millorar la competència a l'hora de produir textos tant orals com escrits. Es treballa específicament les tècniques d'elaboració de models de textos diferents, i s'incideix en aspectes gramaticals, d'oratòria i el treball del lèxic i la fraseologia.

[torna a l'inici]
 

Grups de conversa

Oferim dos nivells de grups de conversa: l'elemental i el superior. Són grups adreçats a persones que volen millorar la fluïdesa i la correcció de la seva parla, sense proves ni exàmens.

Els destinataris dels grups de conversa elemental oscil·len entre el nivell Elemental 2 i el nivell Elemental 3. El grup de conversa superior s'adreça, principalment, a persones que estan cursant els nivells intermedi o de suficiència. Qui no sàpiga quin nivell de català té pot trucar al centre (934684048) per demanar dia i hora per fer una entrevista.

[torna a l'inici]
 

Curs de pronunciació: reforç oral

Pronunciar bé ajuda a millorar la comunicació i a assentar els coneixement d'ortografia.

Objectiu: "Parlar bé" és el primer objectiu de l'aprenent de llengua. En aquest curs detectarem els sons que ens són més complicats de pronunciar i els practicarem; treballarem l'entonació, el ritme i l'ortologia (la pronúncia correcta en el llenguatge formal).

Modalitat: presencial/a distància.

Nivell de llengua: És necessari teniu un nivell Elemental de català. Podeu trucar a L'Heura al 93 468 40 48 i demanar una prova de nivell.

Durada: 20 hores

[torna a l'inici]
 

Taller d’escriptura

Millorar la redacció, escriure amb coherència, saber argumentar, connectar bé les idees, són algunes de les habilitats que s'aprenen en aquest  taller, que permet guanyar seguretat i capacitat de comunicar.

Objectiu: Taller adreçat a persones que volen millorar els seus textos escrits. Aprendran estratègies per comunicar millor i amb més eficàcia les seves idees.

Modalitat: semipresencial

Nivell de llengua: El nivell de llengua necessari per fer el curs és l'Intermedi. (podeu trucar a L'Heura al 93 468 40 48 i demanar una prova de nivell).[torna a l'inici]
 

Comunicacions administratives

Si feu tasques administratives o busqueu feina en aquest àmbit, us seran molt útils aquests coneixements. Recordeu que la llengua és la nostra primera carta de presentació!

Objectiu: Us oferim sessions per redactar informes, cartes, correus electrònics i altres textos amb rigor, precisió i correcció. Amb el curs podreu dominar les característiques del llenguatge administratiu.

> Comunicacions administratives 1
> Comunicacions administratives 2
​> Comunicacions administratives 3

Modalitat: Presencial / en línia.

Nivell de llengua: el nivell de llengua necessari per fer el curs és el nivell Intermedi (podeu trucar a L'Heura al 93 468 40 48 i demanar una prova de nivell).

Durada: 20h

Aquí podeu veure un resum d'edicions anteriors: /xarxa/cnllheura/noticies.html?ID=13708
[torna a l'inici]

 

Sessions de reforç

Per ajudar-vos amb el que necessiteu. Es poden fer molts exercicis a la nostra aula virtual!

Objectiu: Sessions adreçades a alumnes que estigueu fent els nivells Intermedi o Suficiència o que es vulgueu presentar per lliure a les proves de la DGPL. Es treballen aspectes gramaticals i textuals: accentuació, connectors, pronoms, puntuació, etc.

Programa: ​Aquí pots veure el programa del curs

Modalitat: Presencial / en línia

Nivell de llengua: El nivell de llengua necessari per fer el curs és el nivell Intermedi (podeu trucar a L'Heura al 93 468 40 48 i demanar una prova de nivell).

Durada: 20 h

​  


[torna a l'inici]

 

Escriure a les xarxes socials

Per oferir una bona imatge tant en les relacions socials com professionals és necessari tenir un domini de la llengua en aquests contextos virtuals.

Objectiu: Curs adreçat a persones que volen configurar o millorar la seva identitat digital a les xarxes (facebook, twitter, linkedin, etc.)

Modalitat: Presencial / en línia.

Nivell de llengua: El nivell de llengua necessari per fer el curs és l'Intermedi (podeu trucar a L'Heura al 93 468 40 48 i demanar una prova de nivell).


Durada: 6 h, 8 h o 10 h segons l'edició.[torna a l'inici]

 

Taller de lectura en veu alta

Aquest curs és ideal per reforçar l'expressió oral detotes aquelles persones que vulgueu gaudir de la lectura.

Taller per practicar l'art de llegir amb l'entonació i el ritme adequats. Es reforça la vocalització i la pronunciació, a través de textos com ara contes i poemes.

Modalitat: presencial

Nivell de llengua: el nivell de llengua necessari per fer el curs és el bàsic (podeu trucar a L'Heura al 93 468 40 48 i demanar una prova de nivell).

[torna a l'inici]
 

Taller de jocs

Objectiu: Per aprendre jugant! A través del joc i de dinàmiques lúdiques i entretingudes amb l'alfabet, adquirireu habilitats de compressió i producció oral de frases simples que us permetran actuar en situacions quotidianes.

Taller per a persones nouvingudes o que tenen molt pocs coneixements de català.

Modalitat: presencial

Nivell de llengua: no és necessari cap nivell previ de llengua

Durada: 45 h[torna a l'inici]
 

Correus electrònics: com comunicar millor

Objectiu: Escriure un correu correctament, de forma clara, precisa, formal, no és tan senzill. La llengua és la millor carta de presentació i els correus han de transmetre professionalitat i estar adequats als nostres interlocutors. Amb aquesta píndola formativa millorareu la vostra comunicació en català.

Modalitat: Presencial / en línia.

Nivell de llengua: És necessari teniu un nivell Intermedi de català. Podeu trucar a L'Heura al 93 468 40 48 i demanar una prova de nivell.

Durada: 6 h, 8 h o 10 h segons l'edició.

[torna a l'inici]

 

Parlar en públic

Objectiu: Cada cop tenim més informació i menys temps. Per tant, cal presentar-la de forma concisa, ordenada i atractiva per seduir en qualsevol àmbit. En aquest curs aprendreu les estratègies comunicatives necessàries per elaborar i executar amb èxit una exposició oral, com per exemple persuadir, defensar una idea o presentar un projecte. En definitiva, millorar les vostres habilitats comunicatives.

Modalitat: presencial / en línia

Nivell de català: És necessari tenir un nivell de català oral Elemental. Podeu trucar a L'Heura al 93 468 40 48 i demanar una prova de nivell.

Durada: 6 h, 8 h o 10 h segons l'edició.


[torna a l'inici]

 

Comunicacions persuasives


Objectiu: Aprendre què s'ha de comunicar i com redactar-ho per persuadir i convèncer. De manera didàctica i molt pràctica us ajudarem a trobar noves vies per aconseguir adhesions als vostres projectes o idees, per atraure clients, i en definitiva per convèncer les persones que us escoltin o llegeixin els vostres escrits. 

Modalitat: Presencial / en línia.

Nivell de llengua: el nivell de llengua necessari per fer el curs és el nivell Intermedi (podeu trucar a L'Heura al 93 468 40 48 i demanar una prova de nivell).

Durada: 20h​
[torna a l'inici]


 

Nova gramàtica i l'ortografria de l'IEC


Objectiu: Saps que dona i soc ja no porten accent? Saps que ja podem escriure "degut a" o "n'hi" en lloc de "li'n"? Segur que al moment d'escriure un munt de dubtes et venen al cap. El curs t'acostarà als canvis més rellevants de la Gramàtica i l'Ortografia catalana de l'Institut perquè estiguis al cas de les novetats que s'hi han incorporat. 

Programa: ​Aquí pots veure el programa del curs

Modalitat: A distància.

Nivell de llengua: Per fer el curs s'ha de tenir el nivell C1 de català. Per saber el teu nivell pots demanar de fer una prova al CNL L'Heura, trucant al 93 468 40 48.

Durada: 10h​
[torna a l'inici]


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes