25 anys fent bategar el català

CNL L'Heura

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 1 de desembre de 2017

El riu Besòs té vida

Bernats pescaires, polles d'aigua, gavines, garses i fins i tot un parell de tortugues es passejaven tranquil·lament per la llera del riu Besòs al seu pas per Santa Coloma.

El riu Besòs té vida

Ahir dimarts 28 de novembre vam fer una visita guiada pel riu organitzada per Ecometròpoli, el centre d'educació ambiental de la nostra ciutat. Durant la visita vam saber que fa vint anys el riu era una claveguera a cel obert, però gràcies al projecte de recuperació iniciat als anys noranta, la qualitat de les aigües ha anat millorant, fins al punt que ara hi poden viure diferents espècies de peixos i aus.

També vam aprendre que quan plou les depuradores no donen a l'abast i les aigües residuals van directament al riu. Per això hem d'evitar llençar residus al sanitari com ara les perilloses tovalloletes humides.

Al final, uns 45 alumnes de nivells inicials i bàsics van poder veure amb telescopi i prismàtics unes quantes espècies i vam poder gaudir d'un matí fred però assolellat enmig de la gespa del parc fluvial del Besòs.  En aquestes fotos en teniu la prova!

I aquí teniu alguns enllaços relacionats amb el riu:

https://www.gramenet.cat/temes/territori/medi-ambient/parc-fluvial-del-besos/

http://parcs.diba.cat/web/fluvial/el-parc-fluvialConsorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes