25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Voluntariat per la llengua - Girona

Projectes de col·laboració

El Consorci per a la Normalització Lingüística, a través del programa Voluntariat per la llengua, vetlla per incorporar aspectes lingüístics en la responsabilitat social de les empreses i les administracions. La llengua esdevé un tret diferenciador, crea complicitats i aporta nous valors.

Àmbit de la justícia

El Voluntariat per la llengua és present en diversos àmbits de la justícia.
L'objectiu és fomentar l'ús del català en un dels àmbits on el percentatge d'us de la llengua és més baix. Així, es formen parelles lingüístiques dins les dependències següents.

Serveis Territorials de Justícia de Girona
Centres penitenciaris
Unitat Oberta del Centre Educatiu Montilivi de Girona

Àmbit de la diversitat religiosa

La diversitat religiosa és una riquesa per a qualsevol municipi. El Voluntariat per la llengua vol potenciar la interacció entre persones de religions diferents i, per això, crea parelles lingüístiques, en les quals la diversitat religiosa és el tret diferencial i un punt d'unió i de coneixement. Municipis com Lloret, Olot i Salt han estat pioners en parelles lingüístiques dins de l'àmbit de la diversitat religiosa.

Àmbit educatiu

Les escoles, instituts de secundària, de formació professinal i les universitats són centres que acullen alumnes nouvinguts i a les seves famílies. La llengua és un dels factors clau en la seva integració. Per això, el Voluntariat per la llengua arriba a els escoles per formar parelles lingüístiques 

Centres educatius de primària i secundària
AMPA
Cicles formatius i Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona
UniversitatProjecte RossinyolOficina de Cooperació i Servei de Llengües Modernes.

Àmbit de la sanitat

L'àmbit de la sanitat sovint compta amb col·lectius de treballadors provinents d'arreu i que no tenen el català com a llengua de relació. El Voluntariat per la llengua és present en aquest àmbit per fomentar l'ús del català en el lloc de treball. Des del 2008 compta amb les col·laboracions següents.

Hospital Sant Jaume d'Olot
Geriàtric Maria Gay

Àmbit de la diversitat funcional

El Volutariat per la llengua vol arribar a sectors de la població que sovint queden fora dels circuits habituals. A través de la llengua i la comunicació, persones amb diversitat funcional formen part d'una parella lingüística per potenciar les capacitats i habilitats de les persones que hi participen. El VxL de Girona col·labora amb les entitats següents.

Llars l'Amistat
Fundació Gentis
Fundació Ramon Noguera
Fundació Elna
Fundació Astres

Àmbit de l'empresa

L'empresa del segle XXI, des de la responsabilitat social, incorpora com a valor la relació estreta amb l'entorn. La incorporació de la llengua catalana i la gestió del multilingüísme a l'empresa són decisions que marquen la diferència i són fonamentals per a una comunicació eficaç. El Voluntariat per la llengua és present en aquest àmbit per fomentar l'ús del català en el lloc de treball. 

ECOSOL, empresa de reinserció laboral
 

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes