25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Voluntariat per la llengua - Girona

Materials per a les parelles lingüístiques

Guia per a la primera trobada

Si tens dubtes de com fer els primers passos pel Voluntariat per la llengua, llegeix atentament aquesta guia. T'ajudarà a solucionar alguns dubtes inicials i, sobretot, hi trobaràs alguns consells per planificar la primera trobada amb la teva parella lingüística.

Si et quedes sense temes de conversa te'n proposem uns quants:

TEMES PER PARLAR 1 
TEMES PER PARLAR 2 
TEMES PER PARLAR 3 
TEMES PER PARLAR 4
TEMES PER PARLAR 5

TEMES PER PARLAR 6

Decàleg de l'aprenent

 Si ets aprenent o aprenenta llegeix atentament el decàleg per dur a terme un bon Voluntariat.

Voluntariat per la llengua virtual

Orientacions per a voluntaris

Orientacions per a aprenents

Materials en línia

PARLEM TU I JO

Col·lecció que inclou set llibrets on s'hi poden llegir textos de Josep M. Espinàs, Joaquim Carbó i Ramon Solsona, còmics, poemes i una secció amb vocabulari i expressions. A més, et poden donar idees per trobar diferents temes per parlar amb la parella lingüistica i te'ls pots descarregar.

 1. VIATGEM PEL MÓN
 2. TENS TEMPS? QUÈ FEM?
 3. ENS ENTAULEM? 
 4. ANEM A CASA?
 5. TOT TIPUS DE FAMÍLIES
 6. MIRANT AL CEL
 7. MOU-TE 
 8. SALUT

LLEGIR PER PARLAR, LLEGIR PER APRENDRE

Recurs per millorar l'aprenentatge i l'ús de la llengua a través de la lectura.  Podeu trobar nous temes de conversa per a les vostres trobades.

CARTELLS

Cartells temàtics amb il·lustracions que serveixen per treballar sobretot vocabulari. Durant 30 anys, la Direcció General de Política Lingüística ha editat cartells, que ara podeu consultar al web, per poder consultar i utilitzar com a recurs didàctic en converses o classes. En teniu més de 200 disponibles!

10 CITES

Si vols conèixer les experiències d'altres parelles lingüístiques, de ben segur t'interessarà la sèrie televisiva 10 Cites, que, al llarg de 13 episodis, explica la història de diferents parelles d'arreu de Catalunya que participen en el Voluntariat per la llengua.

A LA RESIDÈNCIA, EN CATALÀ

Els geriàtrics i residències de de gent gran, sovint apleguen un gran nombre de treballadors de diversos orígens i que poden tenir certa dificultat per expressar-se en català. Per tal de facilitar que les comunicacions es duguin a terme en català s'ha editat aquesta guia, que inclou situacions quotidianes que es donen en aquests espais.

MUDS DE MOTS 

 Si vols treballar el vocabulari de la família, la descripció de persones, els oficis, els animals... en  diferents nivells de dificultat.                                                                                                                                         

VIURE A CATALUNYA

 També pots consultar el recull de paraules que trobaràs en els dos volums de Viure a Catalunya.  El primer és  VOCABULARI EN IMATGES, molt útil per practicar vocabulari, i escoltar les petites  converses del COMENCEM A PARLAR.

COMPARAR IMATGES

En aquests documents trobareu imatges contraposades que us ajudaran a debatre diferents temes.

Comparar imatges 1 

Comparar imatges 2

 Jocs de paraules i passatemps

 Per passar una estona entretinguda pots descarregar-te un seguit de passatemps.

Recursos lingüístics

Si se't presenten dubtes lingüístics, gramaticals, d'ortografia o de com es tradueix una paraula al català, posem al teu abast un seguit de RECURSOS LINGÜÍSTICS que us poden ser molt útils: DICCIONARISCORRECTORS TRADUCTORS AUTOMÀTICS.

Música

T'agrada la música? Doncs aquí et proposem una llista de música en català.

Revistes

Hi ha centenars de capçaleres de revistes en català de totes les temàtiques. Aquí pots consultar-les i tenir-ne més informació.

Jocs i joguines

En aquest enllaç trobaràs propostes de diverses jocs en català. Una bona manera de passar l'estona amb la parella lingüística... és jugar! Pots consultar el catàleg de jocs disponibles en català, així com un llistat dels jocs en línia.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes