25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Publicacions

   << Escolliu la categoria
Socioeconòmic

NOUS VOCABULARIS SOBRE TERMINOLOGIA EMPRESARIAL


NOUS VOCABULARIS SOBRE TERMINOLOGIA EMPRESARIAL  RESUM

El TERMCAT adita dues noves obres relacionades amb l'activitat empresarial: el Vocabulari de la responsabilitat social i Terminologia bàsica a l'administració electrònica i processos.
 DESCRIPCIÓ DETALLADA

En els darrers mesos el Centre de Terminologia de Catalunya (TERMCAT) ha publicat en línia dues obres terminològiques sobre aspectes empresarials.

D'una banda, el mes de març va aparèixer la Terminologia bàsica a l'administració electrònica i els processos que aplega i defineix 164 termes referits a l'administració electrònica i a la millora i simplificació dels processos administratius. Cada article conté les denominacions en català, castellà, francès i anglès, la definició i algunes notes explicatives. Així podem saber que el procés d'ocultar o suprimir dades d'un document amb finalitat de garantir-ne la privacitat, que en anglès rep el nom de redaction, en francès masquage i en castellà disociación de datos, en català s'ha de dir "emmascarament". O que podem parlar indistintament de "xifratge" i d'"encriptació".

D'altra banda, a principis d'abril, es va publicar el Vocabulari de la responsabilitat social, amb 36 termes bàsics d'aquest àmbit, que actualment ha adquirit un relleu significatiu en el món empresarial. Amb la mateixa estructura que l'anterior, hi podem trobar termes com ara "accessibilitat universal", "part interessada" (per l'anglicisme stakeholder), "sostenibilitat" o "redempció de comptes".

A la pestanya de diccionaris en línia de la pàgina d'inici del web del TERMCAT (termcat.cat), hi trobareu l'enllaç a aquests i a tots els altres diccionaris i vocabularis terminològics que ha editat aquest organisme.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter