Notícies

 1. Política Lingüística modifica les dates dels exàmens per a l'obtenció dels certificats de català a causa de l'estat d'emergència

  La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura ha canviat les dates dels exàmens lliures de llengua catalana a causa de l’emergència sanitària causada pel coronavirus. Les noves dates són les següents:

  - Certificat de nivell A2: 3 d’octubre de 2020

  - Certificat de nivell B1: 10 d’octubre de 2020

  - Certificat de nivell B2: 19 de setembre de 2020

  - Certificat de nivell C1: 20 de juny de 2020

  - Certificat de nivell C2: 6 de juny de 2020

  Altres > DGPL

 2. Cafè amb Vers confinat a la Bisbal: una nova experiència

  Les circumstàncies van obligar a suspendre el Cafè amb Vers, però la gent de la Bisbal no s'hi va resignar. El Cafè en Vers es va fer de manera virtual i se n’ha fet un vídeo que recull les més de cinquanta poesies que es van recitar.

  Llengua i cultura > Foment de la lectura > DMP

 3. Suspensió de tota l'activitat presencial (classe i exàmens inclosos) del CPNL des d'avui mateix

  A causa de la situació excepcional creada pel coronavirus, el CNL de Girona suspèn totes les activitats presencials fins a nou avís. Podeu contactar amb nosaltres per correu electrònic a cnlgi(ELIMINAR)@cpnl.cat o a través de les nostres xarxes socials. Trobareu tota la informació actualitzada en aquesta pàgina web: 

  .

  Altres

 4. Divuit empreses han sol·licitat l'acreditació d'Empresa lingüísticament responsable aquest 2018

  El 2017 es va tirar endavant el projecte pioner a Catalunya “Empreses lingüísticament responsables” (ELR), emmarcat dins la responsabilitat social empresarial que treballen en xarxa tota una sèrie d’organismes de la Garrotxa: Turisme Garrotxa, DinàmiG, Consell Comarcal de la Garrotxa i el Servei de Català d’Olot-la Garrotxa. 

  El projecte té quatre fases, durant cadascuna de les quals es treballen diferents temes de gestió lingüística. Aquest 2020, cinc empreses que es varen integrar en aquest projecte aconseguiran l’acreditació ELR si acaben la quarta i darrera fase.

  Socioeconòmic > Empresa > Comerç

 5. Ja es pot visitar, a Can Monsà, l'exposició "Paraules dibuixades"

  El Servei de Català treballarà a l’aula, durant aquest mes de març, tota una sèrie de paraules que, prèviament, els alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot han “pintat”. Es tracta d’una col·laboració lingüisticoartística, una simbiosi entre art i llengua.

  Llengua i cultura > Activitats culturals, Llengua i cultura > Activitats culturals > Altres activitats culturals

 6. Alumnes del Servei de Català d'Olot-la Garrotxa i del Centre de Formació d'Adults visiten Ràdio la Vall per gravar el programa "Un minut de poesia"

  Del 16 al 21 de març, Ràdio la Vall emetrà el programa "Un minut de poesia", en què surten alumnes del SC d'Olot-la Garrotxa i del Centre de Formació d'Adults de la Garrotxa llegint el poema de Carner "A hora foscant" en 12 llengües diferents. Aquest dissabte passat, 7 de març, es van desplaçar a les Preses, municipi on està ubicada Ràdio la Vall, per enregistrar aquestes poesies, que s'aniran emetent després de les notícies, durant tota la setmana, fins al dissabte 21 de març, Dia Mundial de la Poesia.

  Llengua i cultura > Foment de la lectura > DMP

 7. "Per què no parlem en català amb les persones nouvingudes?"

  Unes seixanta persones van assistir a la xerrada organitzada per fer reflexionar la gent de la Bisbal sobre els hàbits lingüístics dels catalanoparlants. Els ponents, vinculats a la campanya “No em canviïs la llengua” ens van ajudar a pensar-hi.

  Sensibilització > Conferències

 8. Converses en català a la Biblioteca Municipal de Palamós

  Converses en català conduïdes per un voluntari lingüístic

  Voluntariat per la llengua > Activitats

 9. Taller de teatre en català dins el marc del programa Voluntariat de la llengua a Roses

  A partir de la proposta de dues voluntàries, s'ha iniciat el Taller de teatre en català per a persones que aprenen català a Roses i que són aprenentes en les parelles lingüístiques del Voluntariat per la llengua

  Voluntariat per la llengua > Activitats

 10. Difusió del patrimoni local rosinc. La Ciutadella des de fora, amb l’alumnat i les parelles lingüístiques de Roses

  Sota el títol Des de fora. Assetgem la Ciutadella de Roses, l'alumnat de català i les parelles lingüístiques de Roses han gaudit d'una ruta guiada i comentada al voltant de la Ciutadella, a càrrec de Josep M. Barris, arxiver municipal

  Llengua i cultura > Activitats culturals > Sortides culturals