25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 17 de juny de 2019

Visita guiada La Figueres de Dalí

Divendres 7 de juny, un grup de 31 alumnes i participants del VxL de l'Oficina de Català de Figueres van participar a la visita guiada La Figueres de Dalí, conduïda per la guia turística Bel Bellvehí. La visita s'inicià a la placeta baixa de la Rambla de la ciutat, davant de l'escultura que segueix la tècnica de l'anamorfosi dedicada a Salvador Dalí, tècnica que va ser objecte de la curiositat del pintor, com a gran experimentador que era.

Visita guiada La Figueres de Dalí

La visita continuà al carrer Narcís Monturiol, conegut popularment com el carrer dels genis, en tant que hi van néixer tres ciutadans il·lustres: Narcís Monturiol, Carles Fages de Climent i Salvador Dalí. Tal i com va contextualitzar Bel Bellvehí, el carrer dels genis va ser l'eix de la nova burguesia de la ciutat.

Tot seguit ens vam endisar al celler de l'Hotel Duran, conegut com el Celler de la Teta, on en Salvador Dalí oferia sopars als seus amics. Allà vam poder contemplar diverses fotografies i quadres del pintor empordanès. La casa, que antigament era una fonda, servia menjar i donava allotjament, a més de ser una parada de tartanes cap a Banyoles i Olot. D'aquí ve l'expressió fer parada i fonda.

Al Museu del Joguet, els alumnes van poder mirar fotografies en blanc i negre del Dalí infant i conèixer el joguet més estimat tant per ell com per la seva germana Anna Maria, l'osset Marquina, el qual està exposat en una de les vitrines del Museu.

La visita finalitzà al Museu de l'Empordà, on actualment hi ha una exposició sobre cuina i territori titulada "El país dels cuiners. De Ca la Teta a elBulli" i que gira al voltant de les tres grans cuines de la zona: la de l'Hotel Duran, la tradició; la del Motel Empordà, la innovació i la de El Bulli, la revolució.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter