25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 22 de febrer de 2019

El Dia Internacional de la Llengua Materna a Lloret de Mar

Fa 20 anys la UNESCO va establir el 21 de febrer com al Dia Internacional de la Llengua Materna

El Dia Internacional de la Llengua Materna a Lloret de Mar

La commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme i la diversitat cultural, i neix en record dels estudiants i activistes pakistanesos que el 21 de febrer de 1952 van ser assassinats a trets per la policia quan es manifestaven a Dhaka (actualment Bangladesh) en favor de la seva llengua, el bangla, un dels idiomes nacionals de Pakistan.

Des de l'Oficina de Català de Lloret cada any ens sumem als actes de commemoració del DILM homenatjant les llengües dels nostres alumnes. Enguany hem demanat que cada alumne escrivís una paraula en la seva llengua materna i la seva traducció al català en una bandereta, i hem exposat les 175 banderetes resultants, en 35 llengües diferents, en cinc espais del municipi: la Biblioteca Municipal, el centre cívic del Rieral, el punt d'informació juvenil El Puntet, la Casa de la Cultura i la mateixa Oficina de Català.

Tal com destaca la UNESCO a la seva web, la diversitat lingüística cada vegada es troba més amenaçada, amb un major nombre de llengües que desapareixen. De fet, cada dues setmanes desapareix una llengua, emportant-se amb la seva mort tot un patrimoni cultural i intel·lectual. És per això que aquest tipus de commemoracions són més necessàries que mai. 


OC Lloret de Mar
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter