25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dijous, 21 de febrer de 2019

Commemoració del Dia Mundial de la Llengua Materna a l’OC Roses

El dijous 21 de febrer és el Dia Mundial de la Llengua Materna, segons va fixar la UNESCO el novembre de 1999

Commemoració del Dia Mundial de la Llengua Materna a l’OC Roses

La commemoració té com a objectiu promoure i protegir el multilingüisme i la diversitat cultural, i neix en record dels estudiants i activistes pakistanesos que el 21 de febrer de 1952 van ser assassinats a trets per la policia quan es manifestaven a Dhaka (actualment Bangladesh) en favor de la seva llengua, el bangla, un dels idiomes nacionals de Pakistan.

Des de l'Oficina de Català de Roses ens sumem als actes de commemoració homenatjant les llengües dels nostres alumnes. Els alumnes han escrit una paraula en la seva llengua materna, no qualsevol, sinó una que els agradés especialment (per la sonoritat, pel significat, pels records que evoca...) i, a classe, l'han pronunciat i n'han explicat el significat i també el motiu de la tria.

Així, hem sentit llengües diverses com el moldau, l'anglès d'Austràlia, el romanès, el castellà (d'Hondures, de Colòmbia, de Veneçuela, de Perú i d'Argentina), l'àrab, l'amazic, el francès, el panjabi, l'hindi, el quítxua i el rus.

Tal com destaca la UNESCO a la seva web, la diversitat lingüística cada vegada es troba més amenaçada, amb un major nombre de llengües que desapareixen. De fet, cada dues setmanes desapareix una llengua, emportant-se amb la seva mort tot un patrimoni cultural i intel·lectual. És per això que aquest tipus de commemoracions són més necessàries que mai. 


Responsable OC Roses

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter