25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 11 de febrer de 2019

Visita al Parlament de Catalunya amb el Voluntariat per la llengua del Baix Empordà

El divendres 8 de febrer, voluntaris i aprenents de la Bisbal d'Empordà, Palafrugell, Palamós, Platja d'Aro, St. Feliu de Guíxols, Torroella de Montgrí i Verges van visitar diferents espais del Palau del Parlament.

Visita al Parlament de Catalunya amb el Voluntariat per la llengua del Baix Empordà

Les parelles lingüístiques baix-empordaneses a l'hemicicle.

La proposta de visitar un dels centres de la vida política de Catalunya va tenir molt bona acollida entre les parelles lingüístiques del Baix Empordà i 40 persones (la xifra màxima exigida pel Parlament) s'hi varen inscriure de seguida. De camí a Barcelona, l'autocar va anar recollint els voluntaris i aprenents de cada municipi, amb tres parades, una a la Bisbal, una altra a Palamós i una tercera a Platja d'Aro.

Una vegada superats els controls per accedir al Palau del Parlament, les parelles lingüístiques varen recórrer diferents sales i estances, on el grup va poder gaudir de la bellesa de l'arquitectura de l'edifici i de les interessants explicacions històriques del guia. Finalment, la visita, que es va allargar durant una hora, va acabar a l'hemicicle, espai fonamental de la política catalana on, per destacar algunes de les funcions del Parlament, s'aproven les lleis i els pressupostos i s'elegeix el president de la Generalitat de Catalunya.

El cost de la sortida ha estat assumit íntegrament pel Consorci per a la Normalització Lingüística i s'emmarca en les activitats de coneixement de Catalunya que s'organitzen des de les oficines i serveis de català del Baix Empordà. Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter