25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 5 de febrer de 2019

Diversitat i interculturalitat a Roses. Portes obertes a la Mesquita Sunna

En el marc de les actuacions organitzades per l'Oficina de Català, dins el programa Diversitat i interculturalitat a Roses: cultures, religions i identitats, hem visitat la Mesquita Sunna de la mà de membres de la Comunitat Islàmica de Roses

Diversitat i interculturalitat a Roses. Portes obertes a la Mesquita Sunna

Els alumnes de català i les parelles lingüístiques han participat en una jornada de portes obertes a la Mesquita Sunna. Membres de la Comunitat Islàmica de Roses, alguns d'ells alumnes o exalumnes de l'Oficina de Català, ens han fet una visita guiada i comentada a la mesquita. Ens han mostrat els espais, ens han explicat quines activitats s'hi fan ‒a més de les pràctiques pròpiament religioses‒, ens han parlat de l'islam i de l'Alcorà, hem assistit a l'hora de l'oració ‒la de les 16 h‒ i, per acabar, hem gaudit d'un te acompanyat de pastes típiques del Marroc.   

Al llarg de la sessió, sobretot en el moment d'assaborir el te i les pastes, s'han fet preguntes sobre aspectes diversos (culturals i religiosos, la majoria) i s'ha conversat sobre tot allò que ha cridat més l'atenció d'aquesta visita. Des del respecte més absolut, la curiositat de cadascú ha estat plenament satisfeta.

Davant d'una Roses diversa, activitats com aquesta donen visibilitat a la diversitat cultural i religiosa de la població i permeten el coneixement i la comprensió d'altres formes de vida diferents de la cultura d'origen. Sensibilitzen els assistents sobre el valor social i cultural d'aquesta diversitat, cosa que els permet reflexionar al voltant de la llengua catalana com a llengua d'entesa entre totes les comunitats. Perquè aquesta visita, és clar, s'ha fet en català.

Activitats d'aquest tipus poden ser utilitzades com a una eina més per gestionar una diversitat cultural que promogui la convivència i la cohesió social a la població.


Responsable OC Roses
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter