25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 30 de maig de 2017

Sortida de final de curs del Gironès i el Pla de l'Estany a l'Alt Empordà

Els alumnes dels cursos de català per a adults i les parelles lingüístiques del Gironès i el Pla de l'Estany van fer una sortida de final de curs conjunta a l'Alt Empordà ahir diumenge. Van conèixer l'entorn i van passar-ho d'allò més bé.

Sortida de final de curs del Gironès i el Pla de l'Estany a l'Alt Empordà

Alumnes, voluntaris i aprenents van visitar el celler Vinya dels Aspres i el castell de Sant Ferran

La primer parada va ser al celler Vinya dels Aspres, on en David i en Xavier van rebre els assistents. Per començar, van explicar la història de la masia, com s'havien decidit a recuperar la producció del vi i la importància d'aquest conreu no només a l'Empordà, sinó a tot l'arc del Mediterrani, etc. Tot seguit, van anar fins a una vinya i van explicar com treballen la terra i els ceps: no hi ha cap element químic i intenten que el producte sigui tan natural com sigui possible. També van parlar de la fil·loxera i de les conseqüències que va tenir aquesta plaga per a la zona. A continuació, van entrar a la zona de producció del vi, on van poder veure les tines, van conèixer el procediment per envellir el vi i, finalment, van fer un tast de vins. Els assistents van poder tastar 5 vins: dos de blancs, dos de negres i un de dolç.

En acabar, alumnes, voluntaris i aprenents van agafar l'autocar per anar cap al castell de Sant Ferran, on van dinar a la zona de pícnic que hi ha habilitada. A les 4 de la tarda van iniciar la visita guiada pel recinte de la mà de l'Aleix, un jove historiador que els va conduir per tot el recinte i va explicar secrets i curiositats de la fortalesa. Els assistents van descobrir qui hi vivia, com vivien, per a què es va construir el castell i quins elements tàctics i de defensa el fan tan important i inexpugnable. 

Després de conèixer tots els racons de la fortalesa, alumnes, voluntaris i aprenents van enfilar el camí cap a casa. Una bona jornada per conèixer l'entorn més proper i per passar una bona estona amb companys de cursos i de Voluntariat per la llengua de diversos municipis.


Servei Comarcal de Català del Pla de l'Estany
Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes