25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimarts, 17 de gener de 2017

Es posa en marxa la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua

El Voluntariat per la llengua (VxL) posa en marxa la modalitat virtual del programa per tal que les persones que no poden trobar-se de manera presencial amb la seva parella lingüística ho puguin fer a través de videoconferència. D'aquesta manera, els participants podran practicar el català sense estar condicionats pel lloc on visquin o per qualsevol altre motiu.

Es posa en marxa la modalitat virtual del Voluntariat per la llengua

D'aquesta manera s'amplia l'oferta i les vies d'interacció per parlar en català

Amb la nova modalitat, el programa de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) que gestiona el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) amplia la seva oferta i les vies d'interacció en català entre persones d'arreu del món.

Per participar-hi com a voluntari (en cas que es vulgui ajudar una altra persona a practicar el català) o com a aprenent (en cas que es necessiti practicar-lo), cal ser major d'edat i inscriure's a http://vxl.cat/participa-hi. A la fitxa que s'ha d'emplenar hi ha la possibilitat d'escollir la modalitat virtual, la presencial o ambdues.


El compromís de la parella lingüística virtual és trobar-se una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes per parlar en català del tema que vulguin en un context distès el dia i l'hora que els vagi bé. Ho podran fer des d'un ordinador o dispositiu mòbil amb el programa de videoconferència que més els convingui.


Un dinamitzador del VxL del Centre de Normalització Lingüística de Girona s'encarregarà d'assignar una parella lingüística d'acord amb la disponibilitat horària i les preferències del nou inscrit, donarà unes orientacions perquè les trobades virtuals siguin el màxim de satisfactòries, facilitarà materials de suport en línia per promoure les converses i atendrà totes les consultes o suggeriments que es vulguin fer.

Els participants en el VxL virtual disposen d'un carnet virtual, que poden tenir al seu dispositiu mòbil, que els permetrà gaudir d'avantatges si són o es desplacen a Catalunya i s'està treballant perquè puguin disposar d'avantatges virtuals en un futur. Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter