25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dilluns, 25 d'abril de 2016

El Gran Dictat Popular passa amb nota, tot i la pluja

Aquesta ha estat la segona edició del Gran Dictat Popular de Sant Jordi, organitzat pel Servei de Català d'Olot-la Garrotxa. Aquest any, a causa de la pluja, el dictat es va haver de fer al Casal Marià i no pas a la plaça del Teatre.

El Gran Dictat Popular passa amb nota, tot i la pluja

Van assistir-hi 130 persones i 74 van participar en el Gran Dictat

Margarida Arau va llegir el conte de Francesc Serés "La parella perfecta" i, a continuació, mentre es corregien les 15 paraules que faltaven en el conte i que la gent havia anat escrivint, va tenir lloc l'A tota veu. En col·laboració amb Òmnium Cultural, A tota veu és una activitat que reuneix persones que estan aprenent català amb altres persones lligades al món de la cultura. Aquest any, van fer una lectura encadenada d'El llibre de les bèsties, amb motiu de l'Any Ramon Llull.

Després de la lectura, es van sortejar els premis entre els finalistes del Gran Dictat Popular. De la categoria A (de 5è de primària a 2n d'ESO), va guanyar Bilal O., de l'Escola Pia; de la B (de 3r d'ESO fins als 18 anys), la guanyadora va ser Estel B., de l'INS Montsacopa,  i de la categoria C (més de 18 anys), Carme C.

Des d'aquí volem donar les gràcies a tothom que va participar en el Gran Dictat, als centres educatius per la seva col·laboració i als patrocinadors, pels fantàstics premis que van oferir: 150 euros per a la classe del nen/a guanyador de la categoria A (oferts per l'Institut Municipal d'Educació de l'Ajuntament d'Olot);  per a la categoria B, una excursió guiada per Tamariu a càrrec de Kayaking Costa Brava (oferta pel Patronat de Turisme Girona-Costa Brava) i dues entrades pel concert d'Obeses (donades per l'Institut de Cultura d'Olot), i per a la categoria C, un sopar de tapes ofert pel Cafè Sport, una ruta en bicicleta a càrrec de Bicicarril.com (gràcies a Turisme Garrotxa) i un tractament spa a Mas Tapiolas, donat pel Patronat de Turisme Girona-Costa Brava.

El Gran Dictat vol ser una activitat lúdica del dia de Sant Jordi, i vol encomanar el gust per escriure correctament i, alhora, passar-ho bé fent una activitat de llengua.Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter