25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Divendres, 17 d'octubre de 2014

Dimecres es va inaugurar el curs acadèmic a la Casa de Cultura de Girona tot recordant l'escriptor Jaume Ministral

El dimecres 15 d'octubre es va celebrar l'inici del curs acadèmic 2014-2015 dels centres que comparteixen les aules a la Casa de Cultura de Girona.

L'acte es va aprofitar per commemorar el 25è aniversari del Consorci per a la Normalització Lingüística i el centenari del naixement de l'escriptor Jaume Ministral.  

Tradicionalment, els centres de la Casa de Cultura inauguren conjuntament l'inici del curs.  Cada any, l'acte es dedica a un personatge rellevant gironí i aquest ha estat escollit l'escriptor Jaume Ministral (1914-2014), amb motiu del centenari del seu naixement.

L'acte va començar amb una xerrada de Joan Manuel Soldevilla, catedràtic de Llengua i Literatura espanyoles, escriptor i especialista en publicacions de còmics i literatura popular. Tot seguit, els alumnes del Centre de Formació Teatral El Galliner van representar l'espectacle "Em sap greu haver-ho dit...", amb direcció escènica i dramatúrgica de Cristina Cervià i l'acompanyament musical dels alumnes del Conservatori de Música Isaac Albéniz, dirigits per Lluís Caballeria.

Per acabar, en honor als 25 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), la directora general de Política Lingüística i presidenta del CPNL, la senyora Ester Franquesa, i el president del Consell de Centre del CNL de Girona, el senyor Antoni Solà, van fer una breu intervenció sobre la política lingüística a Catalunya i la feina que desenvolupa aquest ens a la ciutat de Girona.

Aquella mateixa tarda, Ester Franquesa havia estat entrevistada a TV Girona, on va parlar àmpliament de projectes i reptes de futur per a la llengua catalana i la institució que presideix. Es pot veure aquí: http://bit.ly/1xVhoWp.


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter