25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Notícies

Dimecres, 12 de febrer de 2014

El Consorci per a la Normalització Lingüística i el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona engeguen el projecte Activa la llengua

Durant aquest mes de febrer s’engega el projecte Activa la llengua, fruit de la l'acord de col·laboració entre el Consorci per a la Normalització Lingüística i el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona.

Gràcies a aquesta iniciativa, les biblioteques esdevenen un punt de treball de Parla.cat, un espai facilitador de clubs de lectura per a l'alumnat i les parelles lingüístiques i un punt de trobada per al Voluntariat per la llengua.

El Consorci per a la Normalització Lingüística i el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona engeguen el projecte Activa la llengua

“En aquesta biblioteca aprendràs català”

Parla.cat

Mitjançant aquest acord, les biblioteques posen a disposició de les persones que volen seguir cursos de català en línia Parla.cat els seus espais multimèdia. Els ordinadors incorporen a l'escriptori un distintiu gràfic d’Activa la llengua que facilita l'accés a les tres línies del projecte.

Clubs de lectura

El Consorci per a la Normalització Lingüística organitza un gran nombre d’activitats culturals perquè els alumnes puguin posar en pràctica els seus aprenentatges, millorar diverses habilitats comunicatives, compartir experiències i ampliar els seus coneixements de cultura catalana, però també com a activitats dinamitzadores del Voluntariat per la llengua. Una d’aquestes són els clubs de lectura. 

Gràcies al projecte Activa la llengua s’organitzaran clubs de lectura fàcil a les biblioteques per a alumnes i parelles lingüístiques. La biblioteca o el servei de català facilitaran un monitor o monitora per guiar el grup i triar els materials de lectura fàcil més adequats al perfil del grup.

Voluntariat per la llengua 

L’objectiu general del programa és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals i de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la. 

Les persones voluntàries han de parlar català habitualment i s’han de comprometre a dedicar una hora per setmana a conversar en català amb la persona assignada.

Per formar-ne part, a més, cal disposar de 10 hores durant un mínim de 10 setmanes. 

A les comarques de Girona el programa es desenvolupa en aquests municipis: Arbúcies, Banyoles, Besalú, la Bisbal, Blanes, Calonge, Cassà de la Selva, Castell-Platja d'Aro i s'Agaró, Castelló d'Empúries, l'Escala, Figueres, Girona, la Jonquera, Llagostera, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Olot, Palafrugell, Palamós, Roses, Salt, Santa Coloma de Farners, Santa Cristina d'Aro, Sant Hilari Sacalm, Sils, Torroella de Montgrí, Vidreres.

A través del projecte Activa la llengua, totes les biblioteques esdevenen un nou punt de trobada per als participants al Voluntariat per la llengua i es comprometen a:
• Cedir un espai on conversar
• Promoure la participació dels participants al VxL en les activitats que s’hi organitzin i facilitar-los el seu material bibliogràfic


Enllaços relacionats

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter