Girona

Dia Mundial de la Poesia a Girona

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, la Institució de les Lletres Catalanes fomenta tot un seguit d'iniciatives a partir d'un poema traduït a diverses llengües. Entitats públiques i privades d'arreu del territori s'hi adhereixen en el que és una gran celebració de la poesia i de la diversitat lingüística.

A la ciutat de Girona es fa un acte per commemorar aquesta diada, en el qual es llegeix el poema escollit en diverses llengües. També es compta amb acompanyament musical. Els encarregats de llegir el poema són aprenents i voluntaris del Voluntariat per la llengua, alumnes dels cursos de català per a adults i altres persones convidades. La versió en català la llegeix un membre de la Fundació Astrid 21, ja que el dia 21 de març també es commemora el Dia de la Síndrome de Down.

L’acte del Dia Mundial de la Poesia a Girona l’organitzen conjuntament els Amics de la Unesco Girona, els serveis territorials de Cultura de Girona i el Centre de Normalització Lingüística de Girona. En els darrers anys també s’ha comptat amb la col·laboració de l’Aula d’Escriptura.

Galeria

Dia Mundial de la Poesia a Girona