25 anys fent bategar el català

CNL de Girona

← Inici del CPNL

Altres centres


Xarxa territorial

Campanya "I tu, jugues en català?" del CNL de Girona

La campanya a Catalunya

Més joguines en català

Actualment es comercialitzen prop de 1.500 joguines en català, xifra que representa al voltant d'un 40% del total de joguines que hi ha ara mateix al mercat. 'I tu, jugues en català?' vol fer créixer el nombre de jocs i joguines en català presents als comerços i fer-los ben visibles per donar-los a conèixer.

La campanya està impulsada pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), des dels 22 centres de normalització lingüística (CNL) que hi ha arreu de Catalunya.

  • A qui s'adreça?

Als fabricants de jocs i joguines, als establiments comercials que en venen, als venedors, als compradors i als usuaris en general: infants, famílies, escoles, biblioteques, ludoteques, esplais, i diferents tipus d'entitats, entre d'altres. 

Aquesta campanya és una oportunitat per dinamitzar l'activitat econòmica del sector, atès que oferir als clients més jocs i joguines en català de manera visible i clara a les botigues, i facilitar la informació de quins són els establiments que les ofereixen, respon a una necessitat de molts consumidors que fins ara no havia trobat resposta. 

  • Adhesions

La nova edició de la campanya 'I tu, jugues en català?' ha començat amb xifres molt positives: ja són 377 els comerços que s'hi han adherit, un 10% més que l'any passat a aquestes alçades, i s'espera que la xifra final superi els 400 establiments adherits.

Els comerços adherits es poden identificar fàcilment perquè a l'aparador hi tenen exposada una capsa vermella envoltada de jocs i joguines en català. A més, els jocs i joguines tenen un adhesiu específic de la campanya que els fa visibles.

  • Recursos: cercador de jocs en català i d'establiments de venda 

A la pàgina Jocs en català del web del Consorci per a la Normalització Lingüística es pot consultar l'oferta de jocs i joguines en català, així com la llista d'establiments que formen part de la campanya. D'altra banda, l'any passat el CPNL va estrenar un cercador de jocs en català que permet fer cerques filtrant per nom del joc, fabricant, edat o categoria.

La campanya a les comarques de Girona

Els 51 comerços d'arreu de les comarques gironines compromesos amb la campanya "I tu, jugues en català?" es poden identificar fàcilment perquè a l'aparador hi tenen exposada una capsa vermella envoltada de jocs i joguines en català. A més, els jocs i les joguines es reconeixen per un adhesiu amb la imatge de la campanya que els fa més visibles. La llista de botigues es pot consultar a la pestanya corresponent del menú d'aquesta pàgina.

A més, durant el darrer trimestre de 2015, s'han fet diverses activitats a l'entorn del joc i la joguina en català:

  • Cartells amb fotos a la Bisbal d'Empordà i Torroella de Montgrí que promouen el joc en català

A la Bisbal, els protagonistes de les fotografies han estat les entitats bisbalenques. Les fotografies s'exhibiran als establiments comercials de la Bisbal i també als centres escolars i a les dependències municipals.

A Torroella s'han fet fotos en diversos establiments comercials i s'exhibeixen en les mateixes botigues.

  • Jornades de jocs en català

A Figueres, al mes d'octubre, es va fer una jornada de jocs al carrer a dreçada als alumnes dels cursos de català i al públic en general.

A Girona, amb motiu de La Marató de TV·, es va fer una jornada de jocs a la Rambla.

  • Concurs de fotografia a Facebook, Twitter i Instagram

Des del CNL de Girona s'ha impulsat, amb la col·laboració de l'Ajuntament, la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme, el II Concurs de Fotografia, aquesta any a Instagram i també a través de correu electrònic.

Al concurs s'hi podrà participar des del 21 de desembre fins al 31 de gener de 2015.

Amb l'etiqueta #jugoencatalà s'hi podrà concursar amb tantes fotografies com es vulgui sempre que el motiu estigui relacionat amb el fet de jugar en català. Els premis estan relacionats amb l'oci i el lleure.

  • Cartes als reis

A més, s'han distribuït més de 15.000 cartes als Reis d'Orient, des de tots els serveis del CNL a Girona, a escoles, parcs infantils de Nadal, casals infantils, associacions i altres entitats.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter