25 anys fent bategar el català

Centres


Xarxa territorial

Recursos i enllaços d'interès

Reflexió, dades, novetats relacionades amb el fet migratori

Recursos per al professorat de cursos d'acollida

Projecte de treball en xarxa que aglutina iniciatives de professorat dels àmbits de primària i secundària a l’entorn de l’aprenentatge de la llengua. La llengua s’hi treballa de manera transversal des de diverses matèries. És un projecte molt interessant per a la compartició de coneixements, experiències i materials entre professionals de l’educació de diferents especialitats.

  • Làmines "Vivim Junts"

Des de l’any 2008 fins al 2010 van aparèixer en revistes adreçades a la immigració. Actualment es troben a disposició dels professionals de la formació en llengua catalana i de l’acollida lingüística al web Llengua catalana. Fins avui se n’han publicat dues sèries: “Làmines sobre activitats quotidianes” i “Làmines sobre carrers amb història”.

El mes de gener de 2012 la Direcció General de Política Lingüística en reprèn la publicació. La segona tanda de la sèrie “Làmines sobre carrers amb història”, amb 6 noves làmines, presenta diàlegs basats en fets i personatges històrics de Catalunya i recollits en els noms dels carrers. Els protagonistes són persones nouvingudes que descobreixen la llengua i el país. Publicació: cada dijous al web Llengua catalana (www.gencat.cat/llengua), a facebook.com/llenguacatalana i a twitter.com/llenguacatalana.

Tota la informació: www.gencat.cat/llengua/vivimjunts.

Reculls de recursos sobre emigració, immigració i interculturalitat i llengua catalana

Planteja l'acollida com una oportunitat per a la llengua i per a les persones nouvingudes, perquè adoptant el català multipliquen les opcions de promoció i participació socials. S'hi recullen enllaços, documents i estudis que relacionen llengua i immigració i que són interessants per a qualsevol usuari o professional que es plantegi participar en projectes d'acollida.

Recursos per treballar els hàbits lingüístics

Presenta suggeriments de pautes de conducta que poden ser útils per no canviar de llengua i utilitzar normalment el català en les situacions de cada dia.

Recursos per a les persones immigrades

Fullet editat pel CPNL en col·laboració amb Plataforma per la Llengua.

El català, llengua d’acollida
takatalant, awal n uqbal
El catalán, lengua de acogida
Catalan, welcoming language


 


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Twitter