25 anys fent bategar el català

Centres


Xarxa territorial

Jornades i activitats de reflexió

 • S'organitza una sessió de treball  per parlar dels reptes de l'acollida a la Selva interior. 

  Una vintena de persones van participar en la sessió de treball "Llengua i immigració a la Selva", que va tenir lloc el passat 24 d'abril a Santa Coloma de Farners. L'objectiu de la jornada era fer una diagnosi de la situació actual de les persones immigrades que viuen als diferents municipis de la Selva interior i valorar les seves necessitats formatives, especialment pel que fa a l'alfabetització i el coneixement de la llengua catalana.

  La sessió també va servir per donar a conèixer els aspectes més rellevants del decret d'acollida que es va aprovar a finals del 2014 i que es desplegarà al llarg d'aquest any. De fet, al llarg del matí, els participants van plantejar dubtes i propostes entorn de l'acollida. Entre els assistents hi havia treballadors socials, tècnics d'acollida i ciutadania, representants d'escoles d'adults i tècnics de normalització lingüística.

  La sessió estava organitzada pel Servei Comarcal de Català de la Selva, el Consell Comarcal de la Selva i l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners, i va tenir lloc a la Sala Lluís Caparrós, del Centre Municipal d'Educació de la capital selvatana.

 • 20 de març de 2015:L'acolliment lingüístic: el context social i personal i la motivació en l'aprenentatge. Setena jornada de presentació de materials i experiències.  En aquesta jornada es pretén reflexionar entorn dels factors de context i personals que incideixen en la motivació de l'alumnat nouvingut, que influeixen, sovint negativament, en el seu procés d'aprenentatge. L'objectiu és proposar formes de motivar aquesta tipologia d'alumnat per contrarestar fenòmens que es donen freqüentment, com l'abandonament o l'estancament de l'aprenentatge.  Feu clic aquí per llegir-ne la síntesi i les conclusions.

  [View the story "L'acolliment lingüístic. Setena jornada de presentació de materials i experiències. Girona, 20 de març de 2015" on Storify].  

 • 20 de juny de 2013: "Una aproximació etnogràfica crítica a l'acolliment lingüístic a Catalunya", a càrrec de Maria Roda Garrido, investigadora de la UAB, a l'Espai Avinyó-Llengua i Cultura (c/ Avinyó, 52, Barcelona).
  Acte de cloenda del Màster d'Ensenyament de Català per a l'Acolliment Lingüístic.
 • 7 de juny de 2013: Jornada Prealfabetització i Immigració a Catalunya de 10 a 14 h, a l'Espai Caixa (Pl. Poeta Marquina, 10) de Girona.
 • 8 de març de 2013: Jornada Llengua, immigració i salut: comunicació assistencial amb la població immigrant, a la Sala de Graus de la Facultat de Lletres.
 • 6 de juliol de 2012: Aprenentatge de la llengua i alfabetització? Sisena jornada de presentació de materials i experiències: síntesi i conclusions.
 • Del 3 de maig al 26 de juliol: Girona Intercultural 2012.

Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

 • Facebook
 • YouTube
 • Google +
 • Twitter
 • Netvibes