25 anys fent bategar el català

Centres


Xarxa territorial

Articles, notícies, llibres... d'actualitat

Títol

Observacions
El Govern crea el Programa de Suport a l'Acollida de les Persones Refugiades El Programa implementarà i executarà les actuacions del Comitè per a l'Acollida de les Persones Refugiades per garantir una acollida eficaç i coordinada.
Servei de primera acollida El Govern de Catalunya en col·laboració amb l'Administració local, els agents socials i diverses entitats posa a l'abast un servei d'acollida adreçat a les persones estrangeres immigrades, les sol·licitants d'asil, les refugiades, les apàtrides i les retornades.

Nou portal web sobre el servei de primera acollida

La Direcció General per a la Immigració posa al servei dels ens locals i les entitats material de suport per a la formació del mòdul sobre el coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic.

Aquest mòdul és un dels tres que cal acreditar per obtenir el certificat de primera acollida.

Els altres dos són sobre coneixements lingüístics i coneixements laborals.

Nou vídeo sobre comerç i immigració de la Xarxa BCN Antirumors per desmentir tòpics sobre les persones migrades Està relacionat amb el comerç immigrant i ofereix dades per a desmuntar idees com ara que els comerços regentats per immigrants no paguen impostos, es financen de manera irregular o que obren quan volen. Aquest vídeo s'afegeix a d'altres editats amb anterioritat que també es poden consultar al web de la Xarxa.

Decàleg per al tractament informatiu de la immigració

Elaborat per la Comissió de Periodisme Solidari de Girona perquè els periodistes es comprometin amb la cohesió social
El Govern garanteix el compromís amb les accions d'acollida, d'integració i de reforç educatiu de les persones immigrades

Les actuacions es recullen en el Pla d’acció 2011, que estableix programes de primera acollida que impulsaran l’aprenentatge de la llengua catalana entre les persones nouvingudes en la línia del que estableixen el Pacte Nacional per a la Immigració i la Llei d’Acollida que fixen el català com a llengua vehicular d’acollida.


Consorci per a la Normalització Lingüística

Els continguts d'aquest lloc estan subjectes a una llicència de Creative Commons Creative Commons

Seguiu-nos a:

  • Facebook
  • YouTube
  • Google +
  • Twitter
  • Netvibes